Iluminatul public pe timp de noapte, produs de lux. Primul oraş din România care stinge luminile noaptea

Iluminatul public pe timp de noapte, produs de lux. Primul oraş din România care stinge luminile noaptea

Criza preţurilor la energie a generat probleme de aploare, atât în rândul populaţiei, cât şi în rândul privaţilor care încearcă să ofere locuri de muncă românilor. Acum a venit rândul instituţiilor de stat suporte consecinţele de pe urma facturilor uriaşe la gaze și energie electrică. 

Într-o localitate din județul Botoșani problemele cu facturile la energie sunt foarte grave, iar oficialii orașului au hotărât să renunțe la iluminatul public. Localnicii vor sta în beznă pe timp de noapte.

Facturile uriașe la curentul electric l-au determinat pe primarul orașului Flămânzi din județul Botoșani să ia măsuri drastice pentru a economisi bani.

Edilul a hotărât să reducă factura la utilități, așadar a luat măsuri în acest sens, având în vedere că tarifele au crescut de 4 ori față de anul trecut. Mai exact, luminile stradale se vor stinge între orele 23.00 și 04.00, pentru a economisi sume impresionante. 

„Situaţia este gravă, pentru că această creştere este teribil de mare. În ritmul acesta nu avem nicio şansă să mai facem şi altceva, adică să mai facem şi investiţii. Noi ne-am prins o anumită sumă de bani în buget, dar, când am văzut facturile venite, am tras concluzia că trebuie să facem rectificări serioase ca să acoperim”, a declarat primarul din Flămânzi Dan Oloeriu, citat de Agerpres.

În Cluj-Napoca, dar şi în alte oraşe din ţară, au fost cheltuite sume considerabile doar pentru instalaţiile din perioada Sărbătorilor de iarnă. Luminile de sărbători din oraşul Cluj-Napoca au fost aprinse în data de 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României și au costăat 1,2 milioane lei. Însă cu facturile va fi o altă poveste. 

Şi unele şcoli din ţară au fost şocate de facturile primite în ultimele luni şi caută modalităţi prin care să le poată achita. Nu ne rămâne decât să sperăm că spitalele din ţară nu vor fi nevoite să stingă luminile din lipsă de fonduri, pentru că oricum, pe acasă, mulţi dintre noi am mai prins serile la lumina lumănărilor. 

Comenteaza