Şi "Pădureanca" are COVID-19. DSP-ul a uitat de anchetele epidemiologice

Şi "Pădureanca" are COVID-19. DSP-ul a uitat de anchetele epidemiologice
| Foto: playtech.ro

Manuela Hărăbor actriţa care a jucat rolul impecabil din „Pădureanca”, adaptarea după nuvela lui Ioan Slavici, s-a infectat cu COVID-19. Este nevaccinată şi spune că DSP-ul nu a contactat-o zile în şir pentru ancheta epidemiologică a contacţilor. 

Celebra actriță se află printre artiştii din România care nu s-au vaccinat este infectată cu noul coronavirus. Anunțul l-a făcut chiar ea pe rețelele de socializare. „Am fost confirmată pozitiv pe data de 1 octombrie”, a transmis aceasta.

Manuela Hărăbor s-a infectat în ultimul turneu în țară şi spune că nu este o formă gravă a virusului, dar va necesita izolare și un tratament adecvat. ”Mă simt bine, am avut simptome foarte ușoare. Medicii care au grijă de mine spun că a fost foarte importantă toată perioada asta lungă de profilaxie pe care am urmat-o.

Sistemul meu imunitar a fost extrem de întărit, ca dovadă, simptomele au fost foarte ușoare.  (…) Am fost în turneu cu un spectacol, unul dintre colegii mei era infectat fără să știe, nu avea simptome. Nu sunt singura. Pe mine DSP-ul, până în ziua de astăzi, nu m-a contactat să mă întrebe dacă m-am întâlnit cu cineva. Nu m-a sunat nimeni. Am fost confirmată pozitiv pe data de 1 octombrie.”, spune actirța.

Manuela Hărăbor este revoltată de modul în care autoritățile au decis să gestioneze astfel de situații. Actrița  a povestit situația reală și modul cum DSP-urile au decis să soluționeze o astfel de criză, playtech.ro.

"Mai este un aspect extrem de important, și aici nu găsesc vină decât în vârful autorităților, testarea, dacă un cetățean care nu are la dispoziție o sumă de bani, care este considerabilă, să te duci să faci un test la o clinică, ca să poată să te ia în evidență. Dacă suni DSP, am exemplul unei colege de-ale mele.

A chemat DSP pentru că avea băiatul confirmat cu un test rapid pozitiv, iar DSP, la un copil de 12 ani, a venit după 5 zile. Dacă această boală ar fi luată și tartată din prima zi, de la primul simptom, dacă medicii de familie ar avea libertatea și posibilitatea să prescrie rețete din prima zi, vă garantez că nu vor mai fi pline secțiile de ATI”, a spus Manuela Hărăbor pe Facebook.

Comenteaza