Gafă de proporții. DSP a sunat familia unui bărbat mort de COVID-19 pentru a întreba cum se mai simte

Gafă de proporții. DSP a sunat familia unui bărbat mort de COVID-19 pentru a întreba cum se mai simte
| Foto: digi24.ro

Un angajat al Direcţiei de Sănătate Publică a sunat miercuri seara, din greșeală, familia unui bărbat mort de Covid-19, pentru a verifica care este starea de sănătate a acestuia. DSP și-a cerut scuze public faţă de familia decedatului.

DSP a transmis scuze către familia îndoliată, motivând eroarea prin volumul tot mai mare de lucru de la o zi la alta, din cauza creșterii numărului de cazuri, respectiv de decese la nivelul județului Sibiu. 

"În cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Sibiu există un grup de persoane care monitorizează periodic starea de sănătate a pacienţilor confirmaţi cu SARS-CoV-2. Dintr-o regretabilă eroare, în momentul efectuării apelului, reprezentantul DSP Sibiu nu a avut acces la baza de date a cazurilor confirmate cu COVID-19, soldate cu deces. Regretăm situaţia neplăcută creată şi ne cerem public scuze faţă de de familia îndurerată. Ne vom strădui ca aceste greşeli să nu se mai repete în viitor", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Krisztina Gaal, potrivit Digi24.ro.

DSP se confruntă cu un volum tot mai mare de anchete epidemiologice şi date pe care trebuie să le prelucreze, în condiţiile în care judeţul Sibiu are cea mai mare rată de infectare din România, de peste 7 la mia de locuitori, potrivit datelor oficiale furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. 

Comenteaza