Fiica în vârstă de zece ani a "regelui cocainei" din Bulgaria, Evelin Banev, a fost răpită

Fiica în vârstă de zece ani a
Fiica în vârstă de zece ani a lui Evelin Banev, presupusul şef al unei reţele de trafic de cocaină din America de Sud către Europa, a fost răpită marţi dimineaţa la Sofia, a anunţat poliţia, relatează AFP.

Trei bărbaţi mascaţi au atacat cu focuri de armă, la Boiana, suburbie de lux din Sofia, maşina care transporta copilul la şcoală. Şoferul a fost spitalizat şi prezintă două răni, potrivit poliţiei din Sofia.

Răpirea fetei este primul caz de acest fel din Bulgaria din 2009, după o serie de 14 de răpiri întrerupte de anihilarea unei reţele de zece persoane. Răpirea fetei celui supranumit "regele cocainei" reprezintă primul caz de răpire a unui copil atât de mic, în Bulgaria.

În vârstă de 47 de ani şi supranumit "Brendo", Evelin Banev a fost condamnat la Sofia, la 15 februarie, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru spălarea a aproximativ 11,86 milioane de euro (aproape 22 de milioane de leva). Banev a fost transferat în Italia pentru a fi judecat, în luna martie, sub acuzaţia de import de droguri din America de Sud, în numele mafiei calabreze N'drangheta.

Alături de cinci alţi membri ai unei grupării de crimă organizată, Banev ar fi participat la o reţea internaţională care a asigurat transferul ilegal a peste 40 de tone de droguri din America de Sud către Europa, între 2004 şi 2007, potrivit Ministerului bulgar de Interne.

Etichete
Comenteaza