Fetele de 15 ani care s-au sinucis, victime ale bullying-ului: ”Ne-ați jignit și ne-ați făcut în toate felurile... Sunteți un grup toxic... Ne omorâm din cauza voastră”

Fetele de 15 ani care s-au sinucis, victime ale bullying-ului: ”Ne-ați jignit și ne-ați făcut în toate felurile... Sunteți un grup toxic... Ne omorâm din cauza voastră”

Vorbele urâte, batjocura, ironia îşi pot pune amprenta pe psihicul unui tânăr, neformat, iar rezultatul bullying-ului este depresia, stările de anxietate care pot duce până la suicid. Este cazul adolescentelor din Hunedoara care au renunțat la viață. 

Cu doar câteva ore înainte să își ia viața, cele două fete de 15 ani din Hunedoara au petrecut împreună cu alți tineri din anturaj. La scurt timp după petrecere, cele două fete din Uricani au mers în zona unei fabrici dezafectate. Înainte de a sări în gol, una dintre ele și-a sunat mama și i-a spus unde este și ce urmează să facă. 

Adolescentele au lăsat inclusiv un mesaj din care reiese că acestea erau victimele bullying-ului. „Mulțumesc că ne-ați jignit și ne-ați făcut în toate felurile. Sunteți un grup toxic și veți rămâne și în continuare. Ne omorâm din cauza voastră”, a transmis una dintre adolescente.

Pe lângă mesajul trimis prietenilor, una dintre victime și-ar fi anunțat intențiile sinucigașe și printr-un mesaj, care a ajuns pe o rețea de socializare: „Am plecat mai repede ca anul 2023”, a transmis adevarul.ro

Înainte de a recurge la gestul extrem, una dintre fete a lăsat un bilet de adio, în care menţiona ,,Lumea e rea". Conform anchetatorilor, acest lucru indică suferinţa prin care treceau. Psihologii susţin că acest fenomen este extrem de răspândit şi că, de multe ori, nu este privit şi tratat cu seriozitate.

Conform specialiştilor, persoanele care sunt supuse bullying-ului au reală nevoie de ajutor. Persoanele care ajung în punctul de a avea gânduri de suicid suferă din cauza depresiei tocmai pentru că sunt marginalizate.

”În cazul adolescenţilor sentimentele pot fi foarte intense şi îşi pot pune foarte uşor amprenta. Acasă, în şcoli, copiii trebuie învăţaţi, de la vârste fragede, să îi accepte pe ceilalţi, aşa cum sunt, fără răutăţi", a transmis Andreea Coman, psiholog clinician pentru adevarul.ro.

Foștii colegi din Uricani și Vulcan și apropiați ai celor două eleve au fost chemați la audieri, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara care încearcă să afle ce le-a putut determina pe tinere să recurgă la gesturile fatale.

Comenteaza