Dispecer 112, pe modelul "Caracal": "Dacă fata este fugită... unde s-o caute Poliția, doamnă?"

Dispecer 112, pe modelul "Caracal": "Dacă fata este fugită... unde s-o caute Poliția, doamnă?"

Se repetă istoria de la Caracal cu dispecerii 112. Mama unei adolescente cu probleme de sănătate a dat publicității o înregistrare revoltătoare cu un dispecer care i-a preluat apelul de urgență privind dispariția fiicei sale.

Este anchetă internă la Serviciul de Ambulanță Galați, dar și un control trimis de la București, de Departamentul pentru Situații de Urgență, după ce mama unei adolescente cu probleme de sănătate a dat publicității o înregistrare revoltătoare cu un dispecer care i-a preluat apelul de urgență privind dispariția fiicei sale. Dacă se va ajunge la anchetă disciplinară, dispecerul riscă până la desfacerea contractului de muncă.

În discuția purtată prin linia unică de urgență angajata Ambulanței îi spune femeii că, dacă fiica sa se ascunde, nu o caută nimeni, nici măcar poliția.

Mama fetei: Bună seara. I-am pierdut urma în zona restaurantului Alex.
Dispecer 112: E, dacă i-ați pierdut urma, doamnă, când o găsiți, este liniștită și vrea să meargă la spital, reveniți la 112. Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul.
Mama fetei: Da, dar nu este și Poliția pe fir? Că nu înțeleg.
Dispecer 112: Poliția nu este în acest moment pe fir. Dar nici Poliția nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?

"Reacția celor de la ambulanță a fost efectiv de domeniul fantasticului. Cum adică... era un fel de te descurci singură, păi nu poți să te descurci singură pentru că nu ești nici medic specialist, nu ești nimic, nu te poți descurca", spune mama fetei dispărute citată de digi24.ro

Femeia povestește cu lacrimi în ochi cum dispecerul de la Ambulanța din Galați care i-a preluat apelul nu a făcut altceva decât să îi crească anxietatea la gândul că fiica sa de 16 ani, cu probleme de sănătate, nu este căutată de poliție, deși era de negăsit de ore bune.

"Este revoltător că ești o mamă care își caută copilul la ora 9 pe stradă și ambulanța îți spune nu ți-o va căuta nimeni. În momentul acela ești fără putere. OK, dar dacă nu mă ajută instituțiile statului, atunci cine?", a adăugat femeia. 

Primele verificări au arătat că poliția o căuta deja pe minoră în momentul discuției dintre mama acesteia și operatoarea de la 112. Un echipaj din cadrul Secției 1 de poliție a depistat minora pe o stradă din zona spitalului de psihiatire, aceasta fiind condusă la sediul de poliție unde se afla și asistentul maternal.

Comenteaza