DESTITUIRI după tragedia de la Onești, soldată cu moartea a doi oameni

DESTITUIRI după tragedia de la Onești, soldată cu moartea a doi oameni

Șeful IPJ Bacău și adjunctul său, precum și șeful Poliției din Onești și adjunctul său, vor fi înlocuiți din funcție, a anunțat ministrul de Interne. 

„Cel mai greu de acceptat este că, în urma unor intervenții ale unor structuri ale MAI, nu am reuşit să salvăm vieţile unor persoane aflate în pericol”, a spus ministrul Lucian Bode într-o conferință de presă.

Bode a spus că la comanda IPJ Bacău se afla adjunctul unităţii, care s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, „minimizând importanţa evenimentului”.

Conducerea IPJ Bacău nu a alocat suficiente resurse, deoarece nu a ținut cont de gravitatea situației, a spus ministrul.

În ceea ce privește conducerea Poliţiei din Oneşti, Bode a declarat că aceștia au ignorat amenințările făcute în trecut de agresor. De asemenea, comunicarea cu autorul luării de ostatici, înainte de sosirea negociatorului, a fost defectuasă, „ceea ce a contribuit la accentuarea stării de irascibilitate”.

„Măsurile dispuse la faţa locului au fost deficitare. Conducerea Poliţiei Oneşti nu a tratat corespunzător solicitările negociatorului”, a adăugat Bode.

El a mai spus că forţele de intervenție au fost echipate corespunzător, dar au acționat deficitar, informează digi24.ro.

Doi muncitori care renovau un apartament în Onești, județul Bacău, au fost omorâți, luni seara, de fostul proprietar, Gheorghe Moroșan, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ținut cei doi bărbați ostatici, după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat.

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori. Unul dintre ei a murit pe loc, iar al doilea a decedat mai târziu, la spital. Agresorul a fost internat, cu multiple plăgi împușcate în mâini, picioare, abdomen.

Moroșan avea patru condamnări penale pentru furt, pentru vătămare corporală și pentru conducere sub influența alcoolului și drogurilor. Însă polițiștii din Bacău nu au crezut că el va deveni violent și că va pune în practică amenințarea că-i va ucide pe cei doi bărbați.

Comenteaza