Cutremurul de 5,7: Persoane cu atac de panică sau rănite/ Peste 100 de apeluri la 112

Cutremurul de 5,7: Persoane cu atac de panică sau rănite/ Peste 100 de apeluri la 112

Seismul cu magnitudinea de 5,7, produs marți în județul Gorj, a fost urmat de peste 20 de replici, până miercuri dimineața.

12 pacienţi care erau internaţi în mai multe secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu au fost externaţi la cerere, marți, după cutremurul de 5,7 pe scara Richter.

"Din informaţiile transmise până acum de colegii din secţii, au fost externaţi la cerere 3 pacienţi de la Medicală 1 (Spitalul 700), 1 pacient de la Boli Infecţioase (Spitalul Pasarelă), 1 pacient de la Secţia Urologie (Spitalul Tudor) şi 7 pacienţi de la Secţia Pediatrie (Spitalul 700)", a transmis purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mihaela Ţicleanu.

Ea a adăugat că, pe lângă cele două persoane care s-au prezentat iniţial la UPU cu răni minore în urma cutremurului, alte două au mai venit la spital pentru îngrijiri.

"La UPU s-a mai prezentat un bărbat de 55 ani, care, din ce le-a povestit asistentelor, a sărit de la etajul 1 în timpul cutremurului. Acuza durere la gleznă. I se fac investigaţii. A mai fost o bătrână cu luxaţie de şold după ce a tras-o fiica sa de mână să o scoată afară", a mai spus Ţicleanu.

Prefectul judeţului Gorj, Cristina Cilibiu, a anunţat, marți, la finalul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, că au plecat pe teren comisiile de constatare a stării tehnice a imobilelor şi a gradului de afectare a structurilor de rezistenţă la clădirile unde au fost semnalate probleme ca urmare a cutremurului de 5,7. În momentul finalizării constatărilor din teritoriu, datele vor fi făcute publice.

Peste 100 de apeluri la 112 după cutremurul de ieri

Dispeceratul ISU Gorj a primit peste 100 de apeluri din partea cetățenilor, fiind semnalate fisuri apărute la clădiri sau elemente de construcție de la fațadele clădirilor care s-au desprins sau care au fost afectate și puneau în pericol pietonii, relatează Gorjonline.ro.

"Până în acest moment (15.02.2023, ora 00:00), în urma evaluărilor vizuale efectuate de către comisiile mixte deplasate în teren, nu au fost identificate probleme majore la blocurile de locuit, nefiind observate elemente afectate ale structurilor de rezistență ale clădirilor, iar acolo unde s-au constatat pericole din cauza anumitor elemente desprinse de la fațadele clădirilor acestea fie au fost îndepărtate de către echipajele de intervenție, fie zonele care prezintă pericole pentru pietoni au fost balizate și marcate corespunzător", a precizat ISU Gorj.

Comenteaza