”Copilul meu a născut pe trotuar, nici măcar pulsul nu i l-au luat”/ Asistenta de la Urgențe din Urziceni: ”De ce strigaţi aşa, că ne-aţi trezit”

”Copilul meu a născut pe trotuar, nici măcar pulsul nu i l-au luat”/ Asistenta de la Urgențe din Urziceni: ”De ce strigaţi aşa, că ne-aţi trezit”
| Foto: colaj ZIUA de CLUJ - captura Digi24, captura video Facebook - Nicu Tudor

Mama tinerei rrome care a născut pe trotuar, la Urziceni a declarat că asistenta nu s-a uitat la ea, iar după ce a certat-o că a trezit-o le-a spus să iasă afară din spital să aștepte ambulanța.

Mama tinerei care a născut pe betoane, chiar în fața spitalului din Urziceni, a declarat marți seara la Antena 3 că atunci când a ajuns cu fiica ei la spital nu a găsit pe nimeni la Urgenţe

Apoi a strigat pentru a cere ajutor. În cele din urmă a venit „o doamnă dintr-o cameră, care dormea, şi a început să spună: de ce strigaţi aşa, doamnă, că ne-aţi trezit? Şi i-am spus: doamnă, se naşte un copil (…) şi a spus: ce să vă fac eu vouă? Duceţi-vă şi sunaţi la Ambulanţă”, a mama fetei, citată de digi24.ro

”Nu i-a luat măcar o tensiune, măcar un puls, măcar să-i facă ceva sau să se uite la ea măcar. Ne-a spus: am sunat la Ambulanţă, duceţi-vă şi aşteptaţi la poartă că o să vină ambulanţa”, a mai adăugat femeia, spunând că le-a atras atenția celor din spital că fiica ei este surdomută, întrebând dacă nu i se măsoară tensiunea, pulsul.

Ambulanţa a sosit în „maxim zece minute”. „Când au văzut de pe Ambulanţă au sărit din maşină şi au început să îşi facă treaba. Dacă nu erau oamenii ăia, poate că copilul era mort. Pentru că copilul l-a născut pe trotuar. Copilul meu a născut pe trotuar (…)”, a afirmat mama fetei care a fost umilită și discriminată de sistemul medical românesc.

Între timp guvernanții cer anchete sau demisii și se minunează de situație în loc să demită, iar primarul din Urziceni face declarații discriminatoare cu privire la etnia și la handicapul pe care îl are tânăra mamă care a adus pe lume un copil în condiții din alt secol tocmai la poarta unui spital dotat cu paturi, instrumentar medical, și chiar și personal medical, chiar dacă potrivit conducerii spitalului, nu erau ginecologi. 

„Eu cred că ei puteau să sune la 112 de acasă, nu trebuia să vină până la spital, aşa că nu este deloc în regulă”, a declarat, la Antena 3, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, cel care se află în fruntea sistemului care a dat dovadă de un cinism și de o lipsă de umanitate crasă în cazul fetei care a adus pe lume un copil exact în fața unui spital, fie el și orășenesc, însă dotat cu serviciu de urgențe. 

Citește și: CINISMUL merge mai departe. Primarul din Urziceni, după naşterea pe trotuarul de lângă spital: „Săraca de ea, nu știa de capul ei”

Comenteaza