Colegiul medicilor ia apărarea celor 3 medici de gardă de la Spitalul din Urziceni care DORMEAU când a sosit gravida poftită să nască pe trotuar

Colegiul medicilor ia apărarea celor 3 medici de gardă de la Spitalul din Urziceni care DORMEAU când a sosit gravida poftită să nască pe trotuar
| Foto: | Foto: captura video Facebook - Nicu Tudor

Indolenţă, incompetenţă, indiferenţă la Spitalul din Urziceni. Si totuşi, în apărarea celor care au permis, prin somnul dulce din gardă, grozăvia naşterii pe betoanele din faţa spitalului, sare chiar președintele Colegiului Medicilor. 

În România a face gardă într-un spital pentru unii medici înseamnă probabil a trage un somn bun până în momentul când asistenta îi trezeşte în caz de urgenţă, dacă are curajul...

Dar se pare că la spitalul din Urziceni, în secolul 21, o gravidă aflată pe punctul de a aduce o viaţă, nu reprezintă o urgenţă. Dacă etnia sau handicapul, sau doar dulceaţa somnului din gardă sunt vinovate, asta doar autorităţile ar trebui să decidă.

Dacă medicii dormeau nu sunt culpabili, transmite preşedintele Colegiului Medicilor

Până atunci, în apărarea celor trei medici de gardă de la Spitalul din Urziceni a sărit chiar președintele colegiului medicilor, Prof. Univ. Dr. Daniel Coriu, care a declarat că o anchetă în cazul femeii surdo-mute care a fost forțată să nască pe trotuarul din fața spitalului se va declanșa numai ”dacă este implicat un medic, dacă un medic nu și-a făcut datoria, dacă a fost chemat și nu a participat la consultul medical”, a transmis stiripesurse.ro.

Potrivit ultimelor informații făcute publice, s-ar părea că cei trei medici care erau de gardă la Spitalul din Urziceni dormeau când a sosit urgența și nu ar fi fost treziți de asistentă. Pesemne asistentei i-ar fi fost teamă să cheme medicul și în schimb ar fi sunat la 112.

Dacă președintele Colegiului Medicilor are dreptate atunci e posibil ca nici măcar o anchetă să nu se deschidă în cazul medicilor care erau de gardă, dar dormeau şi nu i-a chemat nimeni la urgenţă. Şi astfel se ridică tot mai sus zidul construit în jurul medicilor de la Spitalul din Urziceni, iar Jurământul lui Hippocrate, care cuprinde îndatoririle morale ale unui medic în exercitarea profesiunii sale poate fi îngropat.

Amintim că Mama tinerei surdo-mute care a fost forțată să nască pe trotuar a spus că asistenta s-a arătat deranjată că cineva a trezit-o din somn pentru că i-a cerut ajutorul pentru o naștere. Aceasta nu a făcut nimic să o ajute pe femeie, nici măcar tensiunea nu i-a fost luată.

Citeşte şi: ”Copilul meu a născut pe trotuar, nici măcar pulsul nu i l-au luat”/ Asistenta de la Urgențe din Urziceni: ”De ce strigaţi aşa, că ne-aţi trezit”

Citeşte şi: CINISMUL merge mai departe. Primarul din Urziceni, după naşterea pe trotuarul de lângă spital: „Săraca de ea, nu știa de capul ei” 

Comenteaza