Clujul, printre "bijuteriile ascunse" ale Europei

Clujul, printre
Municipiul Cluj-Napoca a fost inclus pe o poziţie fruntaşă într-un top al "bijuteriilor ascunse" ale Europei.

Publicat într-o publicaţie afiliată cotidianului american USA Today, clasamentul cuprinde zece oraşe de pe bătrânul continent, recomandate ca destinaţii de călătorie ideale pentru tinerii turişti. 

Topul este condus de al doilea cel mai populat oraş din Danemarca, Aarhus, în timp ce pe locul al doilea se află capitala Serbiei, Belgrad, iar pe al treilea oraşul spaniol Bilbao. 

Municipiul Cluj-Napoca se află pe cea de-a patra poziţie, printre atuu-urile enumerate de autorul articolului regăsindu-se viaţa de noapte deosebit de activă, preţurile mici şi festivalul Untold. 

"Al doilea cel mai mare oraş din România, considerat a fi capitala neoficială a Transilvaniei, a fost votat Capitala Europeană a Tineretului în 2015. Clujul se mândreşte cu un număr ridicat de studenţi, care profită din plin de viaţa de noapte vibrantă şi de preţurile ieftine. În timpul verii trebuie să mergeţi la festivalul Untold, un festival de muzică nou, care transformă întregul oraş într-un ţinut de basm şi aduce unii dintre cei mai buni DJ-i ai lumii. Cluj-Napoca este deservit de operatorul aerian low-cost Wizz Air, care oferă curse spre principalele destinaţii de pe continentul european", se arată în materialul publicat. 

La mijlocul clasamentului se află oraşul belgian Ghent, locul al şaselea fiind ocupat de capitala Sloveniei, Ljubljana, iar cel de-al şaptelea de oraşul elveţian Lugano. 

Pe cea de-a opta poziţie în top se regăseşte al treilea cel mai mare oraş din Portugalia, Porto, iar pe cea de-a noua se află capitala Letoniei, Riga, clasamentul fiind încheiat de oraşul grecesc Salonic.

Comenteaza