Cel puţin 24 de morţi, în violenţele de sâmbătă din Siria

Cel puţin 24 de morţi, în violenţele de sâmbătă din Siria
Cel puţin 24 de persoane au fost ucise sâmbătă în violenţele din Siria, dintre care 16 civili şi opt militari, au anunţat activişti sirieni, citaţi de AFP.

Opt soldaţi au fost ucişi şi alţi 40 răniţi, într-un atac comis de militari dezertori în regiunea Idleb, un bastion al rebeliunii situat la 320 de kilometri nord-vest de Damasc, a informat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDH).

"Un grup de dezertori a atacat un escadron de soldaţi care circulau cu şapte vehicule, dintre care trei de teren, şi care se deplasau spre satul Ghadka la Maaret Al-Nooman. Opt au fost ucişi şi 40 răniţi, în timp ce dezertorii s-au putut retrage fără a suferi pierderi", a afirmat OSDH într-un comunicat.

Armata Siriană Liberă (ASL), formată din circa 20.000 de dezertori şi al cărei comandant, Riad al-Assaad, are baza în Turcia, a revendicat această operaţiune, afirmând că a fost efectuată de "Brigada Şoimilor din Damasc".

În trei zile, 47 de membri ai forţelor militare au fost ucişi de soldaţi disidenţi, conform activiştilor sirieni: 26 joi, 13 vineri şi opt sâmbătă.

Pe de altă parte, 16 civili, între care doi copii de 9 şi 10 ani, precum şi un tată şi cei trei fii ai săi, au fost ucişi sâmbătă de tirurile forţelor de securitate, care continuau operaţiunile de reprimare în pronvicia Homs şi la Deir Ezzor, conform OSDH.

În plus, cadavrele a trei bărbaţi arestaţi în urmă cu câteva zile la Homs şi Idleb au fost predate familiilor lor, potrivit aceleiaşi surse.

 

Comenteaza