Bulgaria renunţă la privatizarea companiei feroviare de marfă

Bulgaria renunţă la privatizarea companiei feroviare de marfă
Agenţia bulgară pentru privatizare şi control post-privatizare a decis să anuleze procedura de privatizare a diviziei de marfă a Companiei Naţionale Feroviare BDZ, pentru care Grupul Feroviar Român (GFR) urma să depună vineri o ofertă de preluare.

Decizia agenţiei a fost luată în colaborare cu Ministerul bulgar al Transporturilor, relatează Novinite.

Guvernul condus de premierul Plamen Oreşarski a indicat că ar putea opri privatizarea transportatorului feroviar de marfă, la scurt timp după venirea la putere, la sfârşitul lunii mai.

Agenţia pentru privatizare a lansat la jumătatea lunii noiembrie 2012 o a doua procedură de privatizare a diviziei de marfă a BDZ, după ce prima procedură a eşuat.

Cea de-a doua încercare a vânzare a diviziei de marfă a BDZ a inclus numai investitori strategici şi financiari.

Vânzarea diviziei de transport de marfă a BDZ avea rolul să asigure fonduri pentru acoperirea datoriilor uriaşe ale companiei şi să contribuie la revitalizarea celeilalte unităţi a companiei, de transport de pasageri.

"Decizia de anulare a privatizării a aparţinut statului bulgar, după ce BDZ Cargo a trimis o scrisoare de informare Agenţiei de Privatizare prin care a arătat că nu poate oferi garanții și un termen limită pentru ridicarea sechestrului pus pe acțiunile sale", se arată într-un comunicat transmis de Grup Feroviar Român.

Etichete
Comenteaza