Barack Obama promite că, "pentru SUA, ce este mai bun urmează să vină"

Barack Obama promite că,
Preşedintele democrat Barack Obama, care a câştigat un al doilea mandat la Casa Albă, potrivit estimărilor, a declarat marţi seara, în faţa susţinătorilor săi la Chicago, că pentru Statele Unite "ce est mai bun urmează să vină", relatează

În discursul său de victorie, Obama, însoţit pe scenă de familie, l-a felicitat pe Mitt Romney pentru campanie şi şi-a exprimat intenţia de a colabora cu acesta pentru "ca ţara să progreseze".

Barack Obama a câştigat clar alegerile prezidenţiale de marţi în faţa republicanului Mitt Romney, obţinând, la vârsta de 51 de ani, al doilea mandat istoric la conducerea primei puteri mondiale.

Preşedintele american a asigurat că va reveni la Casa Albă "mai hotărât şi mai inspirat decât a fost vreodată".

Într-un discurs de 25 de minute, Obama a declarat: "Ştim în sufletele noastre că pentru Statele Unite ale Americii ce este mai bun urmează să vină".

"În pofida tuturor diferenţelor noastre, majoritatea avem speranţe pentru viitorul Americii", a afirmat preşedintele Statelor Unite în faţa a mii de susţinători în delir care au strigat şi au aplaudat pe toată durata discursului, scandând "Four more years!" ("Încă patru ani!").

"Acolo trebuie să mergem. Înainte!", a adăugat Obama, reluând unul dintre celebrele sale sloganuri de campanie.

Vezi mai jos discursul integral

Etichete
Comenteaza