Anulare masivă de curse: Wizz Air anulează 9 zboruri într-o singură zi din cauza problemelor tehnice

Anulare masivă de curse: Wizz Air anulează 9 zboruri într-o singură zi din cauza problemelor tehnice
| Foto: zf.ro

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, a sesizat Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei cu privire la anularea a nouă curse de către Wizz Air într-o singură zi, din motive tehnice.

Vineri seară, Bogdan Mîndrescu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, a avut discuţii aplicate cu reprezentanţii companiei Wizz Air în legătură cu anulările zborurilor, întârzierile în operare şi situaţia pasagerilor din România.

La întâlnire au participat Yvonne Moynihan, Chief Corporate Officer Wizz Air Group, Zsuzsanna Poss, Chief Communications and Customer Officer Wizz Air Group, şi Diarmuind O Conghaile, Managing Director Wizz Air Malta.

Mîndrescu a informat oficial că a sesizat Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (organismul care a licenţiat compania aeriană) pentru a impune aplicarea legislaţiei în domeniu, având în vedere cele 9 curse anulate de Wizz Air într-o zi din motive tehnice.

În cadrul discuţiilor, Mîndrescu a solicitat companiei Wizz Air un plan de măsuri concrete pentru a reduce numărul de curse anulate din motive tehnice și pentru a asigura coerenţa zborurilor aeriene, abordând, de asemenea, problema personalului navigant care depăşeşte limitele de timp permise.

În timpul întâlnirii, Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a informat reprezentanţii Wizz Air că a adus la cunoştinţa Autorităţii europene pentru drepturile pasagerilor situaţiile generate în ţară de către companie.

Mîndrescu a avertizat conducerii Wizz Air că autorităţile vor monitoriza cu atenţie respectarea reglementărilor internaţionale şi naţionale în domeniul aviaţiei, şi că nu vor tolera niciun abuz din partea companiei faţă de drepturile pasagerilor, potrivit news.ro.

Comenteaza