Ameninţare teroristă pentru România

Ameninţare teroristă pentru România
Şeicul Omar Bakri, cel care a revendicat bombardamentul de la Burgas, a declarat, într-un interviu publicat de ziarul bulgar 24 Chasa, că România şi Bulgaria sunt ţinte legitime ale atacurilor, întrucât sunt tărâmuri islamice şi luptă în Afganistan.

"Dacă islamul a intrat odată pe un tărâm, acesta devine islamic şi musulmanii sunt obligaţi să-l elibereze într-o zi. De exemplu, Spania este pământ islamic, la fel şi Europa de est: România, Albania, Macedonia, Serbia, Kosovo şi Bosnia", a declarat şeicul Omar Bakri.

"Dar din cauza trupelor sale din Afganistan şi Irak şi din cauza colaborării sale militare cu Israelul, Bulgaria devine şi o ţintă legitimă. Noi credem că putem face atentate în inima Bulgariei. Putem să facem acest lucru şi în România şi în alte state. Asta depinde de tactica şi de strategia concretă", a mai spus şeicul Omar Bakri.

Reprezentanţii Ministerului de Externe au declarat că România îşi asumă toate angajamentele militare în care este angajată, lucru care ar putea deranja anumiţi lideri din lumea islamică.

Citeste mai mult pe realitatea.net.

 

Comenteaza