Adolescent călcat de tren. I-a fost retezat un picior, iar martorii spun că avea căşti pe urechi

Adolescent călcat de tren. I-a fost retezat un picior, iar martorii spun că avea căşti pe urechi

Un adolescent de 16 ani a fost transportat la urgenţe cu elicopterul SMURD după ce a fost lovit de un tren. În urma impactului, trenul i-a retezat un picior. Partea de picior amputată de tren, a fost plasată într-un recipient cu gheaţă, în vederea unei eventuale replantări. 

Un adolescent de 16 ani a fost adus marţi cu elicopterul SMURD la spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi, după ce a fost lovit de tren în apropierea gării din Vatra Dornei şi i-a fost amputat un picior.  Tânărul nu ar fi fost atent, având căşti pe urechi în momentul în care fost surprins de tren, potrivit unor martori, citați de News.ro. 

Copilul a fost dus cu ambulanţa la spitalul din Vatra Dornei, unde a fost stabilizat. Totodată, medicii au precizat că i-a fost recuperată şi partea de picior amputată de tren, care a fost plasată într-un recipient cu gheaţă, în vederea unei eventuale replantări.

Ulterior, adolescentul a fost transportat cu elicopterul SMURD la spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi. ”Elicopterul SMURD a adus de la Vatra Dornei un copil de 16 ani, care a suferit un accident feroviar, cu amputaţie gambă. El se află în secţia de Chirurgie de la spitalul Sfânta Maria”, a declarat marţi medicul coordonator UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

„Este un politraumatism prin accident feroviar, amputație traumatică gamba stângă, traumatism cranio-cerebral, contuzie toraco-abdominală, șoc traumatic, șoc hemoragic. Respiră spontan, conștient. S-au instituit măsuri de suport vital, explorări imagistice.

A întrat în Blocul Operator, cu echipă multidisciplinară: chirurgie pediatrică, plastică, ortopedie, anestezie și terapie intensivă, neurochirurgie”, a declarat dr. Tamara Roșu, medic-șef UPU de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, citată de ziaruldeiasi.ro.

Comenteaza