Accidente grave din cauza petardelor înainte de Revelion. Un copil a ajuns în stare gravă la spital iar o femeie s-a trezit cu petarda în mașină

Accidente grave din cauza petardelor înainte de Revelion. Un copil a ajuns în stare gravă la spital iar o femeie s-a trezit cu petarda în mașină

În această perioadă, aproape zilnic, în camerele de gardă ajung persoane rănite de materialele pirotehnice, mai ales copii.

Este perioada în care peste tot se aud zgomote făcut de petarde și pocnitori. O simplă joacă, spun mulţi, care uneori duce la accidente grave. Un adolescent de 13 ani a ajuns în stare gravă la spitalul din Iaşi, după ce o sticlă în care a fost introdus un element pirotehnic s-a spart în zeci de cioburi.

"Copilul avea clar tulburări de vedere, a fost evaluat în urgenţă inclusiv în examen CT, şi internat în clinica de Oftalmologie, unde are nevoie de tratament în continuare, pentru o evoluţie funcţională favorabilă", a declarat Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD Iași.

Şi un alt copil de 9 ani căruia i-a explodat o petardă în mână a fost adus la camera de gardă. Iar în Neamţ, o tânără a tras spaima vieţii şi nu a mai auzit o perioadă, după ce un bărbat i-a aruncat o pocnitoare de dimensiuni mari în maşină.

"Unul dintre cele mai grave cazuri s-a înregistrat la începutul lunii decembrie, la Iaşi. Un bărbat de 30 de ani a ajuns la spital cu arsuri pe 75% din corp, după ce a aruncat, din greşeală, o petardă aprinsă peste o canistră cu combustibil. Pentru că aceasta a luat foc şi în zonă se aflau mai mulţi copii, a încercat să stingă flăcările, însă a fost cuprins de ele", transmite Clara Mihociu, reporter Observator.

"Transferat internaţional la un spital din Germania. Fiind vorba de o arsură foarte gravă, evoluţia lui a fost nefavorabilă şi înainte de Crăciun am aflat, din păcate, că el a decedat", spune Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD Iași, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza