Foto P SUV-ul de nouă generație

SUV-ul de nouă generație
SUV-ul de nouă generație
SUV-ul de nouă generație
SUV-ul de nouă generație
SUV-ul de nouă generație
SUV-ul de nouă generație
SUV-ul de nouă generație
SUV-ul de nouă generație
SUV-ul de nouă generație

Noul Touareg este o apariţie impunătoare şi inconfundabilă pe şosele, fiind desenat din linii incisive şi detalii unice. Tehnologiile de ultimă oră, în parte disponibile ca dotări opţionale, precum sistemul electromecanic de preîntâmpinare a răsturnării, farurile IQ. Light – LED-Matrix şi bordul Innovision sporesc nivelul de confort şi vă oferă călătorii şi mai incitante.

Ultimul model Touareg defineşte noi standarde cu designul său expresiv şi avangardist iar la interior convinge cu numeroase variante de personalizare ieşite din comun.

Secţiune frontală cu personalitate puternică, linii laterale marcante şi blocuri optice spate cu LED îmbină eleganţa cu caracterul dinamic, toate în haina unui SUV autentic. Touareg R-Style, un stil aparte, cu pachetul opţional de design Black Style pune accentele speciale pe grila radiatorului (neagră gloss), carcasele negre ale oglinzilor exterioare şi bandourile decorative, negru gloss de la geamuri, ansamblu ce atrage atenţia încă din prima clipă.

Cu trapa panoramică, rabatabilă şi glisantă, cu plafon panoramic în spate (dotare opţională), veţi fi întâmpinat de o atmosferă luminoasă şi plăcută, de cum deschideţi portiera. Trebuie doar să acţionaţi un buton pentru a rabata sau glisa trapa. În zilele călduroase puteţi să vă bucuraţi de razele de soare şi totodată de aer proaspăt. 

La nivel de iluminare, farurile opţionale IQ. Light - LED-Matrix cu funcţia dinamică de reglare a luminilor de drum Dynamic Light Assist vă iluminează drumul mai puternic şi mai departe, fără a-i deranja pe ceilalţi participanţi la trafic din apropiere.

Interior

Pentru prima dată într-un Volkswagen, planşa digitală de instrumente, aşa-numitul Digital Cockpit, împreună cu ecranul sistemului de infotainment sunt poziţionate în spatele unui panou curbat din sticlă (aşa-numitul curved display). Pe scurt: Innovision Cockpit. Posibilitatea de a controla funcţiile prin atingere, voce şi gesturi permite utilizarea deosebit de facilă, nemaifiind nevoie de butoane mecanice, butoane rotative sau taste. Ecranul imens este utilizat pentru redarea a numeroase funcţii prin intermediul unor grafici şi animaţii atractive. Puteţi personaliza ecranul de start cu fotografiile şi funcţiile preferate. Puteţi mări anumite afişaje cu funcţia zoom, ceea ce nu era posibil la ceasurile de bord şi ecranele clasice.

Innovision Cockpit este compus din Digital Cockpit, sistemul multimedia Discover Premium, interfaţa Business pentru telefonie cu funcţie inductivă de încărcare pentru smartphone-uri şi 4 mufe USB. Aplicaţia integrată Car-Net App-Connect vă permite să folosiţi aplicaţiile smartphone-ului pe ecranul tactil de mari dimensiuni. Astfel sunt suportate toate cele trei sisteme importante: MirrorLink®, Apple CarPlay™ şi Android Auto™. De asemenea, pasagerii dumneavoastră pot controla şi ei funcţiile multimedia în timpul călătoriilor, folosindu-şi tableta sau smartphone-ul. Astfel, de exemplu, cu Volkswagen Media Control, cei de pe banchetă pot contribui la playlist sau persoana de pe scaunul din dreapta poate controla sistemul de navigaţie. Pentru încărcarea dispozitivelor mobile şi pentru transmiterea de date, vă stau la dispoziție port-uri USB, atât în faţă, cât şi în spate. Cu sistemul opţional de navigaţie Discover Premium, hărţile de navigaţie sunt mai clar vizibile, datorită ecranului mare, de 38 cm (15 inchi) şi a diferitelor variante de afișare. Alegeţi modul de afișare care vă place cel mai mult şi va avantajează, inclusiv pentru aplicaţiile de pe smartphone. În dotări mai este inclusă interfaţa de telefonie Business cu funcţie de încărcare inductivă. Astfel puteţi încărca smartphone-ul fără cablu. Trebuie doar să-l aşezaţi în compartimentul corespunzător.

Confort

Noul Touareg vă asigură libertate de mişcare. Atât datorită performanţelor sale dinamice, cât şi datorită interiorului generos. Bordul orientat spre şofer vă ajută să fiţi mereu optim informat şi să aveţi toate funcţiile necesare la îndemână, iar pasagerii se bucură de lumină, aer proaspăt sau de stele, graţie trapei panoramice, rabatabile şi glisante, cu plafon panoramic în spate (dotare opţională).

Spaţiu generos oferit de portbagaj şi bancheta glisantă şi rabatabilă fracţionat 40:20:40 conferă modelului Touareg o flexibilitate extraordinară. Trebuie doar să apăsaţi un buton pentru ca hayonul cu acţionare electrică să se deschidă şi să se închidă automat, pentru confortul dumneavoastră. Pachetul opţional de management al portbagajului cu şine, benzi şi bară de fixare, precum şi podeaua cu două feţe vă oferă condiţii optime pentru expedițiile mai mari sau mai mici.

Când portbagajul nu mai este suficient, în joc intră barele opţionale de pe plafon. Acestea servesc la fixarea sistemului de transport pe plafon, pentru transportul obiectelor mai mari, precum bicicletele, schiurile sau poate un caiac*. În plus faţă de caracterul lor util, având finisaj negru sau argintiu eloxat, barele accentuează designul, subliniind latura sportiv şi atractivă a modelului Touareg.

Pentru a vedea ce se ascunde în întuneric.

Funcţia opţională de asistenţă pentru vizibilitate nocturnă pare desprinsă din filmele hollywoodiene. Doar că nu vă fac viaţa mai aventuroasă, ci mai relaxată. O cameră video cu infraroşu "priveşte" înainte, pe o distanţă de 300 de metri şi reacţionează la căldura emanată de corpuri.1) Pe panoul planşei de instrumente sau pe afişajul opţional Digital Cockpit puteţi astfel vedea imaginea aferentă. Dacă situaţia este critică, sistemul vă va avertiza.1) Astfel, dispuneţi de o sursă adiţională care vă ajută să recunoaşteţi mai uşor o persoană sau, de exemplu, o căprioară pe carosabil. Este cu atât mai util, mai ales când vizibilitatea este redusă de ceaţă sau ploaie. Astfel puteţi reacţiona din timp în cazul unui pericol.

Sistemul electromecanic de preîntâmpinare a răsturnării reduce oscilaţiile laterale ale caroseriei în viraje. Sistemul reacţionează mult mai rapid şi încă de la viteze mai mici, deoarece funcţionează pe baza unui sistem electromecanic, spre deosebire de barele stabilizatoare obişnuite, care au la bază un sistem hidraulic. Precizia direcţiei, agilitatea şi stabilitatea, precum şi tracţiunea pe teren denivelat au putut fi astfel optimizate considerabil. Cu alte cuvinte: sistemul sporeşte enorm plăcerea de a conduce maşina.

Dealerul Volkswagen din Cluj Napoca, Autoworld, va asteapta pe Calea Floresti numarul 145 cu promotii la modelele Touareg oferind discounturi de pana la 13.200 Euro (Touareg Elegance V6).

 

 

 

 

 

 

Comenteaza