Video Zăpadă de 2 m într-o stațiune de schi de pe Transalpina. Oamenii nu-și mai găsesc mașinile!

Zăpadă de 2 m într-o stațiune de schi de pe Transalpina. Oamenii nu-și mai găsesc mașinile!

Mai multe maşini parcate pe marginea Drumului Naţional 67C, în staţiunea Rânca, la ieşirea spre Transalpina, au fost acoperite cu zăpadă, pe alocuri stratul măsurând 2 metri. 

Drumarii din zonă au intervenit şi spun că nu e afectat accesul spre staţiune, conform Mediafax. Cei de la 
Secţia Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu au intervenit pentru îndepărtarea de pe carosabil a zăpezii viscolite în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN 67C, în staţiunea Rânca, ieşirea spre Transalpina.

Potrivit drumarilor, maşinile care au fost acoperite de zăpadă erau parcate pe marginea drumului, într-o parcare ce aparţine proprietarilor de cabane din zonă. SDN Târgu-Jiu precizează că drumul de acces spre staţiune nu a fost afectat de viscol, circulaţia se desfăşoară în condiţii de carosabil curat şi umed, izolat fiind zăpadă de 1-2 cm.

Rânca este o stațiune turistică în curs de dezvoltare, aflată pe raza comunei Baia de Fier, județul Gorj, fiind situată la 1.600 m altitudine, la poalele Vârfului Păpușa, la 18 km de orașul Novaci, pe șoseaua Transalpina (DN67C). Pârtia din centrul stațiunii, dotată în prezent cu instalație de nocturnă, este cea mai veche. Când stratul de zăpada este favorabil, sunt puse în funcțiune alte pârtii deservite de teleschiuri, babyski și telescaun.

Stațiunea Rânca dispune de mai multe pârtii de schi. Din centrul stațiunii porneste o pârtie pentru începători, dotată cu nocturnă, ce se termină sub vârful Muntelui Corneșul de unde se face legătura cu alte pârtii, dintre care una pentru avansați și alta pentru nivel mediu.

La intrarea în stațiune se găseste un babyski dotat cu nocturnă, iar începând cu 2011 mai dispune de un telescaun ce deservește trei pârtii. Fanii de snowboarding și schi extrem au un imens domeniu. Zăpada măsoară 2 m din decembrie până în aprilie, stratul fiind întreținut de precipitațiile dese sub formă de ninsoare.

Comenteaza