VREMEA de REVELION și până la sfârșitul lunii ianuarie 2020. Perioade cu ninsori, soare, dar și frig

VREMEA de REVELION și până la sfârșitul lunii ianuarie 2020. Perioade cu ninsori, soare, dar și frig

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza de vreme pentru perioada 30 decembrie – 27 ianuarie. De Revelion, nu sunt anunțate ninsori, însă va fi destul de frig. 

Cum va fi vremea în ziua de Revelion
 

Marți, valorile de temperatură vor marca o creștere în cea mai mare parte a țării. Ziua va începe cu ceață și chiciură pe alocuri în zonele joase mai ales din vestul teritoriului și cu înnorări în nordul Moldovei, unde vor mai fi precipitații slabe, mixte și depuneri de polei, apoi cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în special spre seară, la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, mai scăzute în depresiuni, dar și ușor mai ridicate în Dealurile Subcarpatice. Pe parcursul nopții, cerul va avea înnorări temporare, dar numai izolat vor fi precipitații slabe, de scurtă durată – predominant ninsori în zona montană și în extremitatea de nord a țării și mixte în regiunile estice și de sud-est.

Spre dimineață va apărea din nou ceață, pe suprafețe restrânse. Vântul va crește în intensitate la munte, cu precădere în Carpații Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, spulberând zăpada depusă anterior și va avea intensificări locale și temporare în Moldova, sudul Olteniei și pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între -7 și 1 grad.

Săptămâna 30 decembrie – 5 ianuarie

Valorile termice vor fi, în general, ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade cu precădere în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în toate regiunile.

Săptămâna 6 – 12 ianuarie

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și estice. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 13 – 19 ianuarie

În general, la nivelul întregii țări, temperatura aerului va putea fi ușor mai ridicată decât specificul perioadei. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi,în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu o ușoară tendință deficitară în vestul și sud-vestul – sudul teritoriului.

Săptămâna 20-27 ianuarie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice acestei săptămâni. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, exceptând regiunile vestice, nord-vestice și centrale unde va avea o tendință deficitară.

Comenteaza