Vremea 17 mai. Ploile se mențin în cea mai mare parte a țării

Vremea 17 mai. Ploile se mențin în cea mai mare parte a țării
| Foto: observatornews.ro

Pe 17 mai, vremea continuă să fie instabilă iar ploile se vor extinde pe tot parcursul zilei în cea mai mare parte a țării. 

LA NOAPTE

Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, însoţite şi de descărcări electrice, la începutul nopţii, local, îndeosebi în Maramureş, Transilvania, Muntenia şi în Dobrogea, iar spre dimineaţă în regiunile vestice.

Cu totul izolat în zona Deltei Dunării vor fi posibile cantităţi de apă de peste 15...20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 7 şi 13 grade. În zonele joase, pe suprafeţe restrânse se va semnala ceaţă.

VREMEA 17 MAI ÎN ȚARĂ

Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, în cursul zilei în jumătatea de vest şi local în rest, iar noaptea, pe arii mai extinse în nord-vestul şi nordul ţării, precum şi în zonele de munte.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi pe arii restrânse, cu precădere în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, 25...30 l/mp. Izolat va cădea grindină. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe parcursul nopţii, când la rafală se vor depăşi 70...80 km/h în zona montană înaltă, 50...60 km/h local în nord-vest şi în centru, iar în timpul ploilor, trecãtor va lua aspect de vijelie.

VREMEA 17 MAI LA MUNTE

Vremea va fi în general instabilă. Înnorările se vor accentua treptat dinspre masivele sud-vestice şi se vor semnala averse şi descărcări electrice, ziua în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, iar noaptea şi în restul zonei montane. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi, pe arii restrânse, 25...30 l/mp. Izolat va cădea grindină. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari în timpul nopţii, când la rafală se vor depăşi 70...80 km/h, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor, când trecător va lua aspect de vijelie. Valorile termice vor creşte uşor faţă de ziua anterioară, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza