Vreme instabilă în acest sfârşit de octombrie, ploi şi frig

Vreme instabilă în acest sfârşit de octombrie, ploi şi frig
Probabilitatea de precipitații se va menține ridicată aproape în fiecare zi, la nivel național, relevă prognoza de specialitate, publicată, luni, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Prognoza emisă de ANM este valabilă pentru intervalul 24 octombrie - 6 noiembrie. Potrivit acesteia, după data de 26 octombrie valorile termice vor scădea cu 6 - 7 grade Celsius, în timp ce probabilitatea de precipitații se va menține ridicată aproape în fiecare zi, la nivel național.

În partea de nord-vest a ţării temperaturile maxime vor scădea de la valori peste normalul perioadei, respectiv medii de 19 - 20 grade, ce se vor înregistra în primele două zile, până la valori în jurul a 11 grade, pe 27 și 28 noiembrie, apoi vor creşte până la maxime de 13 grade, în data de 31 octombrie, pentru ca, în prima săptămână din noiembrie, să se mențină relativ constant, la o valoare medie de aproximativ 12 grade. În nopţile din 25 și 26 octombrie, temperaturile vor ajunge la 10 grade şi vor scădea apoi spre 3 - 4 grade pe 28 octombrie şi se vor situa în jurul acestor valori şi în perioada următoare.

Probabilitatea pentru ploi la nivel local va fi mai ridicată pe 25 - 26 octombrie și, din nou, după 1 noiembrie. În celelalte zile ale intervalului de prognoză doar izolat și trecător va fi posibil să plouă slab.

Vremea relativ caldă de la începutul intervalului, va intra într-un proces de răcire care va determina scăderea cu 6 - 7 grade a valorilor termice diurne, astfel încât, în intervalul 27 - 30 octombrie, acestea vor fi de aproximativ 9 grade. Dacă primele nopți vor fi relativ calde, caracterizate de temperaturi minime ce se vor situa în jurul unei valori medii de 5 - 6 grade, apoi, în intervalul 28 octombrie - 6 noiembrie, vor fi de aproximativ două grade Celsius, apropiate de normele climatologice ale perioadei. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar ploi pe arii extinse și izolat mai însemnate cantitativ se vor semnala în jurul datei de 26 octombrie.

 

 

Comenteaza