Video VIDEO inedit din Parcul Natural Apuseni: Doi cerbi se luptă pentru supremație

VIDEO inedit din Parcul Natural Apuseni: Doi cerbi se luptă pentru supremație
| Foto: captura video

Imagini inedite, cu doi cerbi care se luptă pentru supremație, au fost surprinse în Parcul Natural Apuseni, într-o filmare realizată cu ajutorul unor camere de monitorizare instalate de specialiștii Romsilva.

”Lupta pentru supremație se dă în această perioadă. Cerb comun-Cervus elaphus” au transmis reprezentanții Parcului, care au postat imaginile pe contul de Facebook.

Perioada de împerechere a cerbilor, numită boncănitul cerbilor, are loc în fiecare toamnă, începând cu a doua parte a lunii septembrie, până în prima jumătate a lunii octombrie, în funcție de climă și altitudine.

În timpul boncănitului, cerbii se luptă pentru supremația asupra cârdurilor de ciute, folosindu-și coarnele dezvoltate din primăvară până în toamnă, spun reprezentanții parcului. Cerbii își anunță prezența în timpul boncănitului prin mugete puternice prin care încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie.

Parcul Natural Apuseni se întinde pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, pe o suprafață de peste 76.000 de hectare.

Comenteaza