Video VIDEO inedit din Parcul Natural Apuseni: Boncănitul cerbilor, lupta pentru supremația asupra cârdurilor de ciute

VIDEO inedit din Parcul Natural Apuseni: Boncănitul cerbilor, lupta pentru supremația asupra cârdurilor de ciute
| Foto: captura video Romsilva

Imagini inedite, cu boncănitul cerbilor, au fost surprinse în Parcul Natural Apuseni, într-o filmare realizată cu ajutorul unor camere de monitorizare instalate de specialiștii Romsilva.

Perioada de împerechere a cerbilor, numită boncănitul cerbilor, are loc în fiecare toamnă, începând cu a doua parte a lunii septembrie, până în prima jumătate a lunii octombrie, în funcție de climă și altitudine.

"În timpul boncănitului, cerbii se luptă pentru supremația asupra cârdurilor de ciute, folosindu-și coarnele dezvoltate din primăvară până în toamnă. Cerbii își anunță prezența în timpul boncănitului prin mugete puternice prin care încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie.

Parcul Natural Apuseni asigură faunei bogate toate condițiile unui habitat sănătos, de hrană, liniște și adăpost.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj , Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri", scriu în prezentarea videoclipului cei de la Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, conform apuseni.info.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza