Vești proaste pentru românii care adoră să despice firul de păr în patru pe Facebook. Vor avea mai puține subiecte

Vești proaste pentru românii care adoră să despice firul de păr în patru pe Facebook. Vor avea mai puține subiecte
| Foto: washingtonpost.com

Rețeaua va limita conținutul politic cu care suntem bombardați zilnic. În curând, știrile pe această temă vor fi semnificativ mai rare.

După ce s-a chinuit mult în ultimul an pentru a-și explica atitudinea față de conținutul politic afișat pe platformă, Facebook a găsit în sfârșit o soluție la respectiva situație, transmite playtech.ro. În curând, vom vedea din ce în ce mai puțin conținut politic, de orice natură, din orice parte a spectrului.

Schimbarea a fost deja implementată pentru un număr redus de utilizatori din Canada, Brazilia și Indonezia începând cu această săptămână, urmând să înceapă un test similar în Statele Unite ale Americii peste câteva săptămâni.

În postarea de pe blogul oficial al Facebook, Aastha Gupta a atras atenția că schimbarea, deși pare radicală, nu va afecta informații oficiale, de la agenții guvernamentale, Organizația Mondială a Sănătății sau diverse ministere. Gupta este Facebook Product Management Director. Tot ea a notat că se încearcă mai multe soluții pentru scăderea importanței conținutului politic în News Feed, iar soluția finală va fi distribuită global.

Acest efort din partea Facebook vine la aproximativ trei luni după ce rețeaua socială a fost criticată pentru știrile extremiste din spectrul politic pe care le servește pe platformă. La momentul respectiv, conform datelor oficiale, aproximativ 6% din tot ceea ce vedeai pe Facebook era politică.

Comenteaza