Unde mergem în vara asta pe litoral

Unde mergem în vara asta pe litoral
Pe litoralul românesc sunt mai multe hoteluri renovate și plaje modernizate, iar Venus devine cea de-a doua stațiune modernizată aproape în totalitate, după Mamaia. De asemenea, acum, la început de iunie, gradul de ocupare pe litoral este cu mult mai mare decât anul precedent.

Acestea sunt câteva dintre concluziile celei de-a zecea ediții a master infotripului organizat de către Bibi Touring. Acesta infotrip a reunit 100 de agenți de turism din România și din Republica Moldova, care au vizitat toate stațiunile de pe Litoralul românesc, precum și Delta Dunării, între 26 și 31 mai. Agenții au avut ocazia de a vizita 100 de structuri de cazare și au completat, la final, formulare de analiză a bazei de cazare de pe Litoral și din Delta Dunării.

”În acest an, marea surpriză a constituit-o stațiunea Venus, unde au fost modernizate majoritatea hotelurilor, iar media ca număr de stele este de 4. Totuși am o observație, anume că profesioniștii din turism trebuie să poziționeze stațiunea înaintea hotelurilor. Venus nu are încă un brand, o identitate proprie, așa cum are de mai mult timp, Mamaia. Jupiter începe să se poziționeze din ce în ce mai bine ca stațiune dedicată familiilor cu copii”, subliniază Adrian Voican, directorul general Bibi Touring.

Dacă acum cinci ani hotelurile de 2 şi 3 stele depăşeau 60% din preferinţele românilor, acum, 7 din zece turişti preferă hotelurile de 4 şi 3 stele, în timp ce la 2 stele mai merg doar 26%. Turiştii români devin din ce în ce mai sofisticaţi atât la serviciile de cazare, cât şi cele de masă, iar gradul de confort oferit de hotel reprezintă un factor decisiv în alegerea acestuia. 

Pe litoralul românesc sunt autorizate 800 de structuri de cazare (hoteluri, vile, hosteluri, apartamente în regim hotelier, bungalouri, pensiuni). Din cele 323 de hoteluri, 9 sunt de 5 stele, 56 de 4 stele, 152 de 3 stele, 99 de 2 stele şi 7 de 1 stea. Cele mai multe de 5 stele se află în Mamaia (6), cele mai multe de 4 stele, în Mamaia (29), la fel ca şi la 3 stele (40), iar la 2 stele sunt la egalitate Mamaia şi Neptun-Olimp (18). Pe litoralul românesc sunt 18 hoteluri sau complexe care oferă servicii all-inclusive, dintre care 8 în Mamaia, 2 în Eforie Nord, 2 în Jupiter, 1 în Neptun, 3 în Venus, 1 în Saturn şi 1 în Vama Veche.

 

Noutățile anului la mare

1. Plaja dintre stațiunile Venus și Saturn a fost modernizată.

2. Jupiter tinde să devină noua stațiune dedicată familiilor cu copii, datorită parcurilor de agrement, a gratuităţilor la cazare şi masă pentru copii, a programelor de teatru şi de divertisment.

3. Venus este cea de-a doua stațiune modernizată, prima fiind Mamaia. După renovarea hotelurilor Melodia (4 stele) şi Vulturul (3 stele), se lucrează la renovarea hotelurilor Turqois, Ammon, Cocorul, Pajura.

4. Faleza din Mamaia a fost renovată

5. În Mamaia sunt în curs de renovare hotelurile Patria și Unirea, care vor purta numele Grand Astoria. 

6. Hotelul Modern din Mamaia a trecut la standardul ultra all inclusive, o premieră pentru litoralul românesc

 

Etichete
Comenteaza