Ştiaţi care este singurul animal din lume cu 3 inimi :)

Ştiaţi care este singurul animal din lume cu 3 inimi :)
| Foto: https://www.nationalgeographic.com/

Printre creaturile care se pot lăuda cu performanța de a avea în dotare mai multe inimi se află un cefalopod foarte inteligent.

Caracatițele se poate lăuda cu performanța de a avea trei inimi, două care pompează sânge prin fiecare dintre cele două branhii și una care pompează sânge în corp. Sângele caracatiței este bogat în cupru și acest lucru ajută la transportul oxigenului.

Acesta animal cefalopod, nevertebrate cu un cap bulbos, ochi mari și opt brațe, numite tentacul, trăiesc în mări și oceane și se hrănesc cu pești, crustacee, scoici și alte astfel de viețuitoare.

Conform National Geographic, caracatițele sunt animale extrem de inteligente, adevărate maestre ale camuflajului, care au dezvoltat o serie de trucuri de-a lungul a zeci de milioane de ani pentru a evita sau contracara atacatorii. Ele pot să se potrivească culorilor și chiar texturilor mediului înconjurător, permițându-le să se camufleze. 

Caracatițele pot elibera un nor de cerneală neagră, care le ascunde și estompează simțul olfactiv al unui invadator. Datorită corpului lor moale, caracatițele pot intra în colțuri și crăpături incredibil de mici pentru a se ascunde. Acestea sunt animale solitare, deși uneori interacționează cu alte caracatițe. 

Comenteaza