Test online pentru depistarea eventualelor probleme respiratorii

Test online pentru depistarea eventualelor probleme respiratorii
Testul conceput de British Lung Foundation poate să îţi arate, în doar cîteva minute, dacă e cazul să te îngrijorezi.

I se poate întâmpla oricui ca după un efort prelungit să constate că respiră foarte greu. Este ceva normal atâta vreme cât o problemă de respiraţie nu apare la un exerciţiul fizic minor, cum ar fi urcatul câtorva trepte sau un mers mai alert, lucruri pe care, altădată, le făceai fără să îţi afecteze respiraţia.

Senzaţia de sufocare după un efort minor poate însemna că persoana în cauză riscă să aibă ceva probleme de sănătate şi ar fi indicat să consulte un medic.

Testul online propus de specialiştii de la British Lung Foundation conţine un set de 10 întrebări cu privire la vârstă, înălțime, greutate, stilul de viață, și cât de mult efort fizic faci.

Toate răspunsurile vor rămâne confidențiale.

Odată ce ați răspuns la întrebări, veţi primi un raport cu privire la măsurile pe care ar trebui să le luați, de la sfatul de a încerca să vă menţineţi sănătos făcând exerciţiu fizic şi hrănindu-vă sănătos, până la a fi sfătuit să faceţi o vizită la medic. Testul poate evidenția probleme de care nu aţi fost conștient până acum şi este extrem de comod, vă răpeşte doar câteva minute şi poate fi un indicator al sănătății dumneavoastră.

Pentru test, accesaţi site-ul British Lung Foundation.

 

Comenteaza