Singurul oraș din România în clasamentul celor mai bune destinații europene din 2022

Singurul oraș din România în clasamentul celor mai bune destinații europene din 2022
| Foto: www.europeanbestdestinations.com

Un oraş din România se află pe locul 6 în topul European Best Destination. A devansat oraşe precum Londra, Istanbul, Roma, Atena şi Viena în clasament. 

European Best Destination a publicat recent clasamentul cu cele mai recomandate destinații de călătorie în Europa pentru anul 2022. Printre cele 20 de orașe care merită vizitate se află și Oradea. European Best Destination este platforma care publică în fiecare an clasamentul cu cele mai bune destinații europene de călătorie. Clasamentul din 2022 se bazează pe 500 de mii de voturi, de la utilizatori din 182 de țări diferite.

Oradea a fost în lista celor mai bune 20 de destinații europene de vizitat în acest an. Iată clasamentul complet al celor mai bune destinații europene în 2022:

1.Ljubljana – Slovenia;
2. Marbella – Spania;
3. Amiens – Franța;
4. Plovdiv – Bulgaria;
5. Leuven – Belgia;
6. Oradea – România;
7. Londra – Regatul Unit;
8. Nijmegen – Olanda;
9. Regiunea Lahti – Finlanda;
10. Istanbul – Turcia;
11. Coasta Amalfi – Italia;
12. Praga – Cehia;
13. Roma – Italia;
14. Bavaria – Germania;
15. Atena – Grecia;
16. Clonakilty – Irlanda;
17. Viena – Austria;
18. Lucerna – Elveția;
19. Graz – Austria;
20. Creta- Grecia.

Considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din România, Oradea este una dintre destinațiile tale care trebuie văzute în 2022. Oradea este un oraș care se bucură din plin de fiecare anotimp și pompează energie vie într-un peisaj arhitectural surprinzător, devenind una dintre cele mai cunoscute destinații ale regiunii pentru un turism lent și fără stres.

Situată la granița de vest cu România, la numai 490 km de Viena, Oradea a respirat influența Occidentului în fiecare moment al lungii sale istorii. Patrimoniul arhitectural din Oradea este atât de unic încât orașul a fost votat cel mai frumos oraș Art Nouveau din Europa.

Oradea este orașul tinerilor, al sănătății și al relaxării. A fost votat „Cel mai frumos oraș din România”. Având o agendă incredibilă de evenimente care s-a răspândit pe tot parcursul anului, Oradea este destinația perfectă pentru turiștii de city break.

Pasionații de cultură se pot bucura de o gamă impresionantă de expoziții în muzeele locale și se pot relaxa în timpul unuia dintre spectacolele Filarmonicii sau Teatrului Național Oradea. Parcul acvatic Nymphaea este locul perfect pentru a-ți „încărca bateriile”, oferind o suprafață de 7 hectare, 10 tobogane cu apă și 15 piscine.

Descoperă anul acesta una dintre cele mai bune destinații de vizitat din România și una dintre destinațiile tale preferate din Europa, este descrierea făcută de European Best Destination oraşului care a luat faţa Clujului anul acesta, devansând marile capitale din Europa. 

Comenteaza