Scrub natural pentru corp şi faţă! 3 reţete ieftine şi simple, de făcut acasă

Scrub natural pentru corp şi faţă! 3 reţete ieftine şi simple, de făcut acasă

Exfolierea poate fi făcută eficient şi acasă, dacă aveţi la îndemână toate ingredientele şi dacă respectaţi câteva indicaţii de bază.

Scrub natural pentru corp cu cafea

Cafeaua conţine cafeină, substanţă ce dilatează vasele de sânge, stimulează circulaţia şi reduce retenţia de apă, aspecte ce o recomandă pentru lupta împotriva celulitei. Pentru o exfoliere ca la carte, combină zaţul de la cafea (4 linguriţe) cu zahăr brun (2 linguriţe), ulei de măsline (sau cocos) (1 linguriţă) şi miere (6 linguriţe). Zahărul brun este un agent exfoliant blând, mierea hrăneşte şi protejează pielea, iar uleiul o hidratează corespunzător.

Scrub natural pentru corp cu sare

Pentru a pregăti acest scrub, ai nevoie de sare de mare (1 ceaşcă), ulei esenţial (2-6 picături) şi 2-3 crenguţe de lavandă (opţional, pentru miros), respectiv ulei din sâmburi de struguri (1/2 ceaşcă). Pe lângă mireasma îmbietoare, lavanda are proprietăţi antiseptice şi antibacteriene, fiind foarte bună inclusiv pentru relaxarea pielii. Uleiul din sâmburi de struguri previne apariţia vergeturilor, aşadar este un must have în gomajul destinat exfolierii.

Scrub pentru față și corp din migdale măcinate

Migdalele sunt foarte sănătoase şi sunt alese de noi atât pentru a fi folosite ca gustare de sine stătătoare, cât şi pentru a face din ele prăjituri sau lapte vegetal. Acum le poţi transforma într-un exfoliant sănătos, foarte uşor de făcut. Migdalele sunt excelente atât pentru că pot curăţa şi hidrata pielea, dar şi pentru că tratează iritațiile şi vindecă inflamatiile.

Preparare: 1 ceaşcă de migdale măcinate se combină cu ½ ceaşcă de miere şi cu 2 linguriţe de lămâie, iar rezultatul este un excelent scrub pentru corp. Poţi face şi un exfoliant pentru ten, măcinând migdalele ţinute la înmuiat câteva ore şi amestecându-le cu puţin lapte. Pasta obţinută va fi mai moale şi perfectă pentru a fi aplicată prin mişcări uşoare pe ten.

Comenteaza