Sarmalele, căutate la maxim... pe Google

Sarmalele, căutate la maxim... pe Google
| Foto: ro.wikipedia.org

În motorul de căutare Google România sarmalele au furat 3 poziţii importante: sarmale - 10k, sarmale reţetă - 10k, respectiv sarmale cu varză murată - 1k. 

Ai spune că orice gospodină din România ştie reţeta clasică de sarmale tradiţionale. Este mâncarea preferată a românilor, care e asociată cu sărbătorile de iarnă şi cu Crăciunul. Dar nouă, românilor, ne cad bine sarmalele oricând şi cu orice fel de carne sau varză. 

Totuşi, în seara de 23 decembrie, când de prin bucătării răzbea deja pe frerestele deschise mirosul îmbietor de sarmale puse la foc, alţi români (şi poate nu numai) căutau de zor sarmalele pe internet. Vedeta în topul căutărilor Google era sarmaua românească cu 3 poziţii importante: sarmale - 10k, sarmale reţetă - 10k, respectiv sarmale cu varză murată - 1k. 

Sarmalele, preparatul culinar tradiţional românesc, au locul lor bine stabilit şi pe Wikipedia. Dar poza asociată pare ridicolă, deoarece lipseşte topping-ul de smântână şi nicidecum nu se servesc cu lămâie sau măsline pe platou!!! aşa cum servim peştele. 

Dar gusturile nu se discută, aşa că poftă bună la sarmale, indiferent cum vă plac: din carne tocată de porc, de vită, oaie, pasăre sau chiar pește, în foi de varză proaspătă sau murată, în viță de vie sau ștevie ori cu mămăligă și smântână. Important e să le mâncaţi din farfurie, nu doar din priviri, de pe net! 

Comenteaza