S-a deschis sezonul de iarnă la Şuior VIDEO

S-a deschis sezonul de iarnă la Şuior VIDEO
S-a dat startul sezonului de iarnă! A fost nevoie şi de puţin ajutor din partea tunurilor de zăpadă, dar a meritat efortul. O spun cei care au făcut primele coborâri din acest sezon pe skiuri, pe pârtia din Şuior. În plus, odată ajunşi la complextul Turist Şuior, schiorii au parte nu doar de condiţii bune de cazare, ci şi cea mai bună mâncare în stil mamamureşean. Colegii mei Anca Baciu şi Lorant Ersek au fost printre primii turişti din acest sezon la Şuior, de unde s-au întors cu reportajul pe care îl urmărim în continuare.

Turiştii, fie că e vorba despre localnici sau de cei veniţi din alte părţi ale ţării, se pot bucura de cele trei pârtii de la Şuior. Cu o lungine totală de 3.700 metri, ele sunt apreciate atat de schiorii experimentati, cât şi de începători. Pârtiile beneficiază de instalaţie de nocturnă pe o lungime de 1.500 metri, precum şi de un telescaun cu o capacitate de 1.200 de persoane pe oră. Încă de la primele ore ale dimineţii, paionaţii de sport s-au urcat pe ski-uri şi au dat câteva ture.

Reprezentanţii complexului Turist Şuior spun că ofertele sunt variate, în funcţie de preferinţele turiştilor.

"Turiștii ar trebui să vină la Șuior, pentru că Șuiorul are cea mai bună pârtie din Transilvania la momentul acesta. Exemplu 10 urcări în timpul săptămânii sunt 60 de lei cazare, masă și sky pass pe zi 199 de lei de persoană", a declarat Horia Buhan, manager.

Administratorii staţiunii Şuior au şi noutăţi, pentru că începând din acest an au deschis o nouă pârtie, cu o lungime de aproape 1.000 de metri.

Una dintre cele mai bune oferte ale iernii este la 799 de lei de persoană, bani în care sunt incluse 4 nopţi de cazare, masa şi urcări nelimitate cu teleski-ul. Complexul Turist Şuior are 3 minihoteluri cu 53 de camere în care pot sta 99 de persoane. Totodată, turiştii de pot bucura de restaurantul maramureşean aflat la cota 1000, unde gastronomia românescă este la ea acasă, iar bucate precum mămăliga cu brânză în straturi, sarmalele cu ciolan afumat, grătarele "stropite" cu horincă de Maramureş şi vinul la carafă sunt delicii la care niciun turist nu poate rezista.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Lorant Ersek

Comenteaza