Româncele nu prea mai stau la cratiță. 41% din funcţiile de conducere, deţinute de femei

Româncele nu prea mai stau la cratiță. 41% din funcţiile de conducere, deţinute de femei
| Foto: mediafax.ro

La acest capitol, România este peste media europeană, de 36%. Totuși, diiscrepanţele de gen persistă încă la nivel de 30%.

Potrivit unui studiu realizat de Confederația Naţională pentru Antreprenoriat Feminin, suntem peste media europeană de 36%, când vine vorba de femeile în funcţii de leader. Discrepanţele de gen persistă încă. La fiecare 100 de bărbaţi care sunt promovaţi în carieră, doar 70 de femei se bucură de aceleaşi oportunităţi.

Pe de altă parte, Spania este a doua ţara din Uniunea Europeană, cu cea mai mică reprezentare feminină. Femeile ocupă mai puţin de 20% din posturile cheie în firmele care cotizează la bursă. Isabel Galiano are o firma de consultanţă internaţională. Până acum 20 de ani a muncit în corporaţii si spune că şefii nu au discriminat-o, dar colegii nu priveau cu ochi buni ideea de a concura cu o femeie.

„Suntem competitive, persoane luptătoare la fel ca şi colegii bărbaţi. Eu cred că noi, femeile, suntem integratoare, mai puţin conflictive. Suntem mai puţin individualiste, dar suntem competitive. Să-şi urmărească obiectivele, dar ca să le atingă au nevoie de răbdare şi formare. Multă formare, pentru că doar prin autoritatea cunoştinţelor eşti respectată”, mărturiseşte Isabel. 

Comenteaza