Rolul ceaiului de păpădie în organism. Are capacitatea de a reduce starile nervoase, anxioase si chiar depresive

Rolul ceaiului de păpădie în organism. Are capacitatea de a reduce starile nervoase, anxioase si chiar depresive

Ceaiul de papadie este recunoscut pentru proprietatile sale de mii de ani. Planta minune este o erbacee cu flori galbene folosită inclusiv pentru ceaiuri sau creme pentru uz extern. Beneficiile sale sunt atât de multe, încât se folosește sub diferite forme.

Papadia, datorita naturii sale de planta medicinala, indeplineste mai multe proprietati, printre care: antioxidant; detoxifiant; diuretic natural; proprietati calmante; proprietati antiinflamatoare; antireumatic; hipoglicemiant; proprietati de vitaminizare; proprietati tonice. In frunzele de papadie se gasesc si flavonoide, dar si potasiu si cumarine.

Ceaiul de papadie sunt studiate de foarte mult timp, avand inclusiv efecte pozitive impotriva depresiei. Asadar, aceasta este o planta medicinala cu o serie de beneficii pentru oricine o foloseste. Planta, florile si frunzele sunt cunoscute ca fiind cele care deschid sezonul recoltarii plantelor medicinale. Radacina si frunzele sale sunt bogate in fructoza si insulina, continand si acizi fenolici si steroli.

Comenteaza