Rochie de mireasă unicat, de 10 kilograme, expusă la Cluj. Cât costă

Rochie de mireasă unicat, de 10 kilograme, expusă la Cluj. Cât costă
| Foto: Mediafax

Rochia de mireasă unicat, care cântăreşte 10 kilograme şi este brodată manual cu mii de perle şi cristale, a fost expusă, la Cluj-Napoca, în premieră în România, la un târg de nunţi. 

Designerul Laura Maxim din Maramureş, creatoarea rochiei de mireasă unicat, a declarat, corespondentului Mediafax, că pentru realizarea acesteia a lucrat o echipă de patru-cinci persoane timp de patru luni, care au cusut de mână fiecare perlă şi cristal.

„Am expus pentru prima oară în România în cadrul târgului <Nuntă la Palat> o rochie de mireasă unicat, în stil libanez, care cântăreşte în jur de 10 kilograme şi este brodată cu mii de perle şi cristale, toate cusute manual. Fiecare perluţă şi cristale de diferite mărimi au fost cusute de către o echipă de patru - cinci persoane timp de patru luni. Ar fi o apariţie spectaculoasă pentru orice mireasă, rochia fiind atipică, în culorile auriu cu alb. Rochia, care are şi o trenă cu o lungime de doi metri dar şi un voal, de asemenea brodat cu perle şi cristale, costă 10.000 de euro şi este realizată numai la comandă, după specificaţiile viitoarei mirese”, a spus Maxim.

De asemenea, tot în cadrul târgului ”Nuntă la Palat” este expus şi un sacou de mire unicat din lână, cu broderie manuală şi pietre semipreţioase cusute de mână (vezi foto), care costă 10.000 de lei.

„Ţinuta are şi pantaloni negri, dar am pus accent pe sacou”, a afirmat Elena Popa, consilier vestimentar.

Ediţia de primăvară a târgului ”Nuntă la Palat” se desfăşoară în perioada 22-24 martie la Muzeul de Artă, fostul Palat Banffy, din Cluj-Napoca. La târg sunt prezenţi peste 40 de expozanţi.

Comenteaza