Robbie Williams i-a supărat pe ruşi

Robbie Williams i-a supărat pe ruşi
Cântăreţul britanic a fost acuzat de rasism de o parte a presei din Rusia, după lansarea melodiei "Party Like A Russian", cântată în engleză, dar cu un accent vădit rusesc.

Melodia este un single extras de pe cel de-al 11-lea album de studio al cântăreţului, "Heavy Entertainment Show".

Versurile sunt despre alcool, droguri şi păpuşi ruseşti. Ruşii nu se stâpânesc atunci când ţara lor e luată în zeflemea. Există şi un vers bizar în care numele misticului rus care a avut o mare influenţă asupra familiei ultimului ţar al dinastiei Romanov, Rasputin, rimează cu numele mărcii de pantofi de lux "Louboutin".

Unul dintre sample-urile alese pentru linia melodică se inspiră din "Dansul Cavalerilor", compusă de faimosul Serghei Prokofiev. Alte versuri vorbesc despre un bărbat care sustrage banii întregii naţiuni pentru a-şi construi o navă spaţială, relatează mediafax.ro.

În ciuda versurilor subtile şi sarcastice, Robbie Williams neagă acuzaţiile: "Piesa nu este despre Vladimir Putin", a scris cântăreţul pe Twitter.

Robbie a dezvăluit jurnaliştilor de la The Sun că a trebuit să cenzureze versurile, pentru că se temea să nu-i ofenseze pe fani. "Sunt 147 de milioane de oameni în Rusia şi nu vreau să-i supăr în vreun fel. Nici nu ştiu dacă au umor", a spus Robbie Williams. "Nu fac mişto de nimeni, dar vreau ca piesa să fie "politically correct", adaugă cântăreţul.

Iritarea unei părţi a presei a fost atât de mare încât un cotidian rus scrie că britanicul nu va mai putea cânta niciodată pe scenele din Rusia.

 

Comenteaza