Reţetă de weekend. Cum faci cea mai bună plăcintă ardeleanească

Reţetă de weekend. Cum faci cea mai bună plăcintă ardeleanească

Nu trebuie să ai stofă de masterchef ca să le pregătești celor dragi o bunătate de plăcintă ardelenească, ci doar puțină răbdare, niște făină, o mână de brânză și două fire de mărar.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru câteva plăcinte pe cinste:

  • 500 g făină albă
  • 2 ouă
  • 500 g brânză de vacă, la alegere - dulce sau sărată
  • 2 legături de mărar proaspăt
  • 1 plic cu drojdie uscată sau o bucată proaspătă
  • o cană cu ulei
  • puțină sare

Cum se face aluatul

Se pune făina într-un vas adânc, în mijloc se face o gaură în care se toarnă o cană cu apă calduță și drojdia. Le lăsăm să se odihnească împreună cam 10 minute, după care începem să frământăm totul, adăugând și o țâră de sare și ulei. Apoi, iar lăsăm totul să stea în tihnă vreo 20 de minute. 

Cum se face umplutura

Se aruncă branza într-un bol unde se amestecă cu ouăle și mărarul tăiat mărunt-mărunt. Dacă trebuie, mai punem și un varf de sare - după gust.  Și...gata!

Cum se face placinta

Întindem bine o bucată de aluat, cam cât o farfurie mai mare și punem în mijloc brânza. Cam o lingură. O întindem puțin și împăturim plăcinta. O presăm ușor cu palma, presărăm nițică făină pe ea și o așezam cu grijă în tigaia în care uleiul trebuie să fie destul cât să înece plăcinta și să fie bine încins. 

Cum se mănâncă

Asta... fiecare după cum poftește!

 

Comenteaza