Răţoi "vitezoman", prins de radar. E şi "recidivist" :))

Răţoi "vitezoman", prins de radar. E şi "recidivist" :))
| Foto: sursa - https://stock.adobe.com

Un răţoi din Elveţia a fost înregistrat de un radar pentru „exces de viteză”. Acesta zbura cu 52 de km pe oră într-o zonă în care viteza este limitată la 30 de km pe oră.

O rață sălbatică, a fost prinsă de camerele radar circulând cu 52 km/h într-o zonă cu limită de viteză de 30 km/h. Raţa, un exemplar mascul, a fost surprinsă de camerele radar în orașul Koeniz, în centrul Elveției, relatează BBC. Poliția locală a declarat că rața – una sălbatică – a fost fotografiată de camerele radar pe 13 aprilie, circulând cu 52 km/h într-o zonă cu limită de viteză de 30 km/h.

Pentru a spori misterul, autoritățile au spus că este probabil ca rața să fie recidivistă și au distribuit o imagine cu o rață similară surprinsă în același loc, cu aceeași viteză și în aceeași dată, în 2018. S-a dovedit că în urmă cu şapte ani, la exact aceeaşi dată şi în acelaşi loc, o raţă care zbura cu aceeaşi viteză de 52 de kilometri pe oră a fost înregistrată de un radar, a transmis Primăria din Konzig, ai cărei angajaţi s-au întrebat dacă nu cumva era vorba despre o farsă sau despre o imagine manipulată.

Contactată în legătură cu aceste suspiciuni, Poliţia elveţiană a dat asigurări spunând că este imposibil să se manipuleze imaginile sau sistemul radar. Sistemele informatice sunt calibrate şi testate în fiecare an de Institutul Federal Elveţian de Metrologie, iar fotografiile radar sunt sigilate, a explicat Primăria locală în mesajul ei online.

Raţa mare salbatică se află în top 5 într-un clasament al campionilor vitezei, alături de şoimul peregrin, vulturul regal, cufundarul cu colier şi ploierul auriu, potrivit stiripesurse.ro. Numită şi "mallard", în engleza, are capul verde, pe care atunci când zboară (cu 50 km/h) îl ţine întins înainte. Bătăile aripilor sunt foarte rapide, deşi limitate. Este cea mai obişnuită şi răspândită specie de acest gen, uşor de observat. Puişorii raţei sălbatice, sub strictă supraveghere a mamei, sunt capabili să zboare de la două luni.

Comenteaza