Prima “grădină zoologică” virtuală din România cu animale sălbatice aflate în libertate

Prima “grădină zoologică” virtuală din România cu animale sălbatice aflate în libertate
Se pot urmări imagini surprinse în direct cu animale aflate în mediul lor natural

Ideea este strălucită prin faptul că oferă posibilitatea oricui, de oriunde și oricând de a "savura" momente din viața animalelor sălbatice care trăiesc în același perimetru geografic cu noi, dar stau ascunse ori sunt dificil de urmărit. Dacă nu ai timp sau nu ai mijloace să ajungi în natură, în afara zonelor urbane, secțiunea LIVE din website-ul wildliferomania.com  îți facilitează un contact direct cu câteva dintre viețuitoarele care trăiesc, oarecum, împreună cu noi, dar pe care nu le cunoaștem încă suficient.
Amplasat pe Școala Gimnazială din localitate, "Cuibul de barză albă din Carani" (jud. Timiș) a fost proiectul pilot al celor de la wildliferomania. Cel de-al doilea cuib de berze este amplasat în localitatea Cărpiniș (jud. Timiș), pe casa familiei Haiduc. Cuibul are peste 20 ani și, spun cei de la wildliferomania, este unul din cele cinci care încă mai sunt așezate pe hornuri în județul Timiș. Fiecare locație are un istoric cu date exacte legate de activitatea din cuib.

Pe lângă cele două cuiburi de berze, "gradina zoologică" virtuală mai oferă acces live în două locații, se poate vedea un cuib (creat artificial) de șoim dunărean, amplasat undeva în Câmpia de Vest și o hrănitoare de păsări amplasată în Muzeul Satului Bănățean.
Proiectul îi aparține lui Cristian Ilea și a fost pus în practică de Wild Watch Romania. Asociația Wild Watch are ca obiectiv principal dezvoltarea comunicării și educarea publicului prin intermediul imaginilor filmate și a fotografiei.
" Mi-am propus ca Wildlife Romania să fie fereastra noastră virtuală spre viața sălbatică din România. Cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră, poate mai avem o șansă să înțelegem. ", spune Cristian Ilea, fondatorul proiectului care, împreună cu Dorin Stroie, Alin Ghiță, Nicolae R. Dărămuș, Luca Deherean și cu ajutorul financiar al Wild Watch Romania, prin intermediul tehnologiei moderne și prin promovarea eco-artei născută din pasiune, încearcă să mențină legătura dintre OM și NATURĂ.

Comenteaza