Preotul din Cluj care vinde ciocolată cu cannabis

Preotul din Cluj care vinde ciocolată cu cannabis
| Foto: produsinardeal.ro

Dinu Criste, un preot misionar din județul Cluj, s-a decis să aducă fericirea și în lucrurile pământești. Ziua e preot, iar noaptea noaptea traficant de endorfine, adică face ciocolată premium cu canabis. 

Dinu Criste, un preot din judeţul Cluj, a decis să devină antreprenor şi a deschis un atelier de producţie a ciocolatei după reţete belgiene în comuna Sâncraiu. Afacerea a por­nit după o investiţie de 80.000 de euro, 50% fiind bani de la stat, atraşi prin programul start-Up Nation.

”Acum două veri dezbăteam cu câţiva prieteni un studiu despre faptul că românii zâmbesc prea puţin. Şi ne-am gândit ce putem face noi să ridicăm nivelul de bună dispoziţie al românilor. Fiecare a venit cu propuneri, iar în final am ajuns la concluzia că ciocolata este furnizor de endorfină, care dă o stare de bine. Astfel, am ales să facem praline de ciocolată”, a spus Dinu Criste, fondatorul brandului Christe Chocolatier, scrie produsinardeal.ro.

La atelierul „Christe Chocolatier” se prepară ciocolată premium cu canabis Preotul antreprenor a adus la Cluj doi ciocolatieri belgieni. „În 20 de minute, toate tabletele “Doamne Ajută” au plecat de la raft. Și-am zis: “Doamne ajută”. Considerăm că o afacere înseamnă a munci, chiar avem îndemnuri în Sfânta Scriptură să ne câștigăm pâinea.

Știam că asta o să atragă atenția foarte tare. Știam, de asemenea, că va fi și contrastul puternic între părintele Dinu Criste și canabis. M-a chemat însuși Mitropolitul la un moment dat la raport să înțeleagă ce e cu povestea asta”, a explicat Dinu Criste.

Preotul vinde o ciocolată cu 20 de lei, sau o cutie de praline care poate să ajungă până la 200 de lei. „Plus edițiile speciale, unele pe care le facem doar pe comandă, respectiv praline cu foiță de aur. O să fiu și părintele ciocolatei artizanale în România. De obicei, când mă întâlnesc cu frați din tagma preoțească, mă felicită, “Bravo, părinte, excelent!”. Acum îi aștept și eu, le trimit un mesaj, îi aștept să cumpere”, a spus Dinu Criste pentru alephnews.ro

Ciocolata Dark Cannabis conţine următoarele ingrediente: ciocolată neagră (zahăr de trestie, unt de cacao, masă de cacao, emulsifiant: lecitină din SOIA;) semințe decorticate de cânepă (minim 10%). Substanță uscată de cacao în ciocolată: minim 60%, poate conține alergeni: lactoză. Printre mărcile de ciocolată de la Christe Chocolatier se află şi ciocolata "Doamne Ajută" sau ciocolata "Amin". 

Comenteaza