Povestea omului de afaceri care face naveta cu avionul Târgu Jiu - Cluj. ''Înlocuiește o zi întreagă de condus cu două ore de pilotat''

Povestea omului de afaceri care face naveta cu avionul Târgu Jiu - Cluj. ''Înlocuiește o zi întreagă de condus cu două ore de pilotat''

Dumitru Mărgeloiu, om de afaceri din județul Gorj, și-a cumpărat în 2017 un avion de mici dimensiuni. A obținut brevetul de pilot, iar când are de făcut drumuri lungi le scurtează în zbor: înlocuiește o zi întreagă de condus cu două ore de pilotat.

„Pleci de aici, din Târgu-Jiu, te duci la Cluj. Treci peste munți, peste… Ajungi acolo și, în loc să ajungi transpirat și nervos de pe șosea, ajungi relaxat și bine-dispus, pentru că pe drum ai văzut și-n stânga, și-n dreapta numai imagini minunate. E altceva.

Am plecat de la mine, din Târgu-Jiu, undeva la ora 10:00, am traversat munții, am mers la Timișoara. M-am dus, am făcut consultul medical, m-am întors cu un taximetru la aerodrom și am venit acasă, undeva la ora 16:00. Cu dus-întors și problema rezolvată”, povestește omul de afaceri, citat de alephnews.ro.

„Costul unui avion ultraușor nu este foarte mare. La fel, consumul. De exemplu, un avion ultraușor consumă în jur de 15 litri de benzină auto la ora de zbor. Într-o oră de zbor, poți să parcurgi 150 de kilometri cel puțin”, afirmă instructorul Alex Florea, de la Aeroclubul Craiova.

Etichete
Comenteaza