Pentru Cluj trebuie, de acum, paşaport

Pentru Cluj trebuie, de acum, paşaport
Nu e o idee naţionalistă sau separatistă, ci un instrument de promovare a Clujului. Şi de informare pentru cei care vin să viziteze oraşul, în cadrul evenimentului Capitală Europeană a Tineretului.

Paşaportul pentru Cluj 2015 este un proiect în cadrul (Y)OUR CLUJ, un demers al Grupului PONT. El are menirea să ajute persoana în a cărei posesie se află să informeze atât despre Cluj, cât și despre programul Capitala Europeană a Tineretului. „Cel mai important este să facem cunoscut Clujul nu prin echipe de fotbal, ci prin realitatea de astăzi. Cluj - Capitală Europeană a Tineretului durează un an, este o intervenţie, cum îmi place să spun, dar important e ce rămâne după acest proiect. Şi eu cred că trebuie să rămână o apartenenţă emoţională, care nu se poate măsura. Prin paşapoartele emise sau personalizate am putea totuşi măsura această apartenenţă", a spus Farkas Andras, conducătorului Grupului PONT, inițiatorul candidaturii municipiului Cluj-Napoca pentru titlul de Capitala Europeană a Tineretului 2015.

Pe lângă informațiile tipărite, purtătorul, cu ajutorul unor coduri QR, poate să acceseze informații suplimentare oferite atât de programul Capitala Europeană a Tineretului cât și de site-ul Visit Cluj, Cluj.com și pagina acestui proiect passport.yourcluj.ro. „E un mini-ghid şi un suvenir. Sunt convins că va avea succes, sper să avem destule ca să acoperim toate cererile", a spus şi Tudor Ogner, membru în Consiliul Director al Federaţiei SHARE.

În prima tranşă au fost tipărite 15.000 de paşapoarte. Acestea vor putea fi găsite, din 22 mai, în toate sucursalele BCR, la magazinul Central, la sediul din magazinul Sora al grupului PONT şi la punctul de pe Bulevardul Eroilor ce urmează să fie deschis de cluj.com.

 

Comenteaza