Peninsula, plimbat între Cluj şi Târgu Mureş. Primăria: "avem un contract clar!" VIDEO

Peninsula, plimbat între Cluj şi Târgu Mureş. Primăria:
Festivalul de muzică Peninsula, plimbat între Cluj şi Târgu Mureş. Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a anunţat că în 2014 evenimentul se va întoarce la Târgu Mureş, după ce anul acesta festivalul a fost organizat în premieră la Cluj. În schimb, organizatorul evenimentului spune că a vorbit deja cu sponsorii tot pentru locaţia din Valea Gârbăului, de lângă Cluj-Napoca. De asemenea, reprezentanţii Primăriei spun că există un contract clar care spune că festivalul va rămâne la Cluj cel puţin în următorii doi ani.

Festivalul organizat anul acesta la Cluj-Napoca s-ar putea întoarce la Târgu Mureş. Anunţul a fost făcut de preşedintele adminsitraţiei judeţene din Mureş, care a declarat că a ajuns la un acord de principiu cu proprietarul brandului Peninsula.

"REÎNTOARCEREA ACASĂ"

"Am bătut palma pe reîntoarcerea acasă. Nu s-a decis nimic în afară de ce v-am spus. Înţelegerea e una de principiu", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre.

Organizatorul festivalului spune, însă, că nu a fost contactat de nicio autoritate din Târgu Mureş. "Noi suntem organizatorii", spune Laszlo Bodor, "eu fac acest festival de 11 ani şi nu am fost căutat îna cest sens de nimeni, că festivalul s-ar muta înapoi la Târgu Mureş; noi aşa ne pregăteam, chiar după ce festivalul s-a terminat, că anul viitor îl vom organiza tot acolo, în sensul acesta am purtat discuţii şi cu potenţiali spnsori".

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca admit că locaţia festivalul ar putea fi schimbată, deoarece pe Valea Gârbăului ar putea începe construirea de locuinte pentru tineri. "Indiferent dacă locaţia rămâne aceeaşi, un amplasament cu utilităţi la standarde e obligaţie din partea municipalităţii", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu. "Organizatorii s-au obligat ca în următorii doi ani să organizeze acest festival la Cluj-Napoca, până azi nu avem niciun motiv să credem că Peninsula 2014 nu se organizează la Cluj-Napoca".

Potrivit organizatorilor, festivalul Peninsula de la Cluj a atras în acest an 60.000 de spectatori.

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

 

Comenteaza