O comună din Cluj, în topul locurilor din România unde să te retragi la pensie

O comună din Cluj, în topul locurilor din România unde să te retragi la pensie

Este vorba de comuna Beliș, aflată în zona de munte a județului Cluj, la aproximativ o oră distanță de municipiul Cluj-Napoca.

Topul localităților din România în care să te retragi la pensie a fost realizat de către wall-street.ro.

Situată la 70-80 km de Cluj-Napoca, în plin ținut al moților, comuna Beliș oferă multe frumuseți naturale, cum ar fi mai multe chei și rezervații naturale, cascada de la Răchițele, precum și o serie de peșteri.

Pentru localnici, zona oferă toate avantajele traiului sănătos de la țară, cu aer curat și mâncare ecologică. Aceasta din urmă poate reprezenta o idee de afacere demnă de luat în seamă, având în vedere că în localitate se vând ciuperci și fructe de pădure, ambele fiind foarte căutate în marile orașe și la export.

Cum nu este o zonă propice pentru agricultură, Belișul poate în schimb, să reprezinte începutul unei vieți noi pentru oamenii de afaceri din țară care își doresc o fermă sau sunt interesați de creșterea albinelor.

În plus, construirea in anii ’70 a lacului de acumulare Beliș-Fântânele a adus turismul pe primul plan, o altă oportunitate fiind deschiderea unei pensiuni.

La Beliș, un teren plan de 3.600 de mp, cu deschidere la apă este scos la vanzare cu 15 euro/mp, potrivit specialiștilor de la Imobiliare.ro”, scriu cei de la wall-street.ro. Mai multe detalii AICI.

Alături de localitatea din Cluj au fost incluse și Poiana Mărului (jud. Caraș Severin), Vidra (jud. Alba), Pucioasa (jud. Dâmbovița), Rășinari (jud. Sibiu), Gura Humorului (jud. Suceava), Corbu (jud. Constanța), Valiug (jud. Caraș-Severin), Cavnic (jud. Maramureș, Horezu (jud. Vâlcea).

Comenteaza