NUNTĂ LA PALAT: Noul cuplu regal s-a sărutat de două ori în balconul Palatului Buckingham GALERIE FOTO / VIDEO

NUNTĂ LA PALAT: Noul cuplu regal s-a sărutat de două ori în balconul Palatului Buckingham GALERIE FOTO / VIDEO
Nunta de la Londra a ţinut milioane de oameni din întreaga lume cu sufletul la gură.

Nunta prinţului William al Marii Britanii (28 de ani) cu Kate Middleton (29 de ani) a avut loc astăzi, la Westminster Abbey. William este al doilea în ordinea succesiunii la tronul britanic, ocupat în prezent de regina Elisabeta a II-a, bunica prinţului. Kate Middleton nu face parte din aristocraţie.

Regina le-a conferit prinţului William şi soţiei sale titlurile de Duce şi Ducesă de Cambridge. William a mai devenit Conte de Strathearn şi Baron Carrickfergus. Kate Middleton va deveni Contesă de Strathearn şi Baroneasă de Carrickfergus.

1900 de invitaţi au luat parte la evenimentul monden al anului. Printre aceştia, Elton John, Victoria şi David Beckham, dar şi membri ai casei regale a României, precum şi contesa şi contele Kallnoky, din Covasna, cei care se ocupă de domeniul lui William din ţara noastră.

 

Verigheta proaspetei mirese Kate Middleton a fost creată de casa Wartski din aur galez.

Totul a fost planificat la minut. Pe străzile Londrei ai ieșit mii de persoane, înarmate cu steguleţe ale Marii Britanii, care sperau să vadă ceva din acest eveniment grandios. William a fost ovaţionat la trecerea sa pe străzile Londrei şi a ajuns la Westminster Abbey la 10.20 (12.20, ora României). Un Rolls Royce a preluat mireasa la 10.51 de la hotelul unde şi-a petrecut ultima seară înainte de căsătorie, Goring.

Kate a intrat în Catedrală la braţul tatălui ei, Michael, la 11.00.

Regina Elizabeth a II-a şi soţul ei, ducele de Edinburgh, au fost ultimii care au intrat în catedrală înainte de sosirea miresei, potrivit protocolului regal.

Ceremonia a fost oficiată de arhiepiscopul de Cantbury. Potrivit presei britanice, William i-a şoptit lui Kate "You look beautiful" (Arăţi minunat).

Kate nu i-a promis soţului ei că "i se va supune", ci i-a jurat "dragoste, grijă, preţuire, respect şi că va fi alături de el la bine şi la rău". "Îţi promit fidelitatea mea", i-a spus femeia.


Rochia purtată de Catherine Middleton la nunta de vineri este o creaţie Sarah Burton (de la casa de modă Alexander McQueen) şi aminteşte de cea îmbrăcată de Grace Kelly la căsătoria cu Rainier al III-lea, prinţ de Monaco. Potrivit elle.co.uk, rochia este din mătase albă, are mâneci din dantelă de Chantilly şi o trenă de 2,7 metri. Tiara a fost purtată de Regina Mamă în 1936. Kate şi Sarah Burton au colaborat la crearea acestei rochii excepţionale.


Coafura miresei a fost naturală. Parfumul pe care l-a folosit a fost creat de prințul Ranier al III-lea pentru Grace Kelly.

Ceremonia a fost scurtă și sobră. Cei doi nu s-au sărutat în Catedrală.

În impresionanta Catedrală londoneză a fost intonat imnul naţional, la finalul ceremoniei.

Cuplul a plecat într-o caleaşcă spre Palatul Buckingham, urmat de cinci echipaje în care se aflau familia regală şi părinţii lui Kate Middleton, sub escorta celebrului regiment Household Cavalry, în ţinută de gală.

Alaiul a trecut prin faţa Parlamentului britanic şi a Big Ben-ului, prin Whitehall, cartierul ministerelor din Marea Britanie, unde se află şi reşedinţa premierului, Horse Guards Parade, Trafalgar Square şi The Mall, uriaşa alee care duce la palatul din parcul St. James. Această distanţă de 2,02 kilometri a fost parcursă în 15 minute, timp în care cuplul regal a salutat miile de spectatori prezenţi pe traseu.

În jurul orei 12.30, familia regală a ajuns acasă, la palatul Buckingham.

Regina Elizabeth a II-a şi tinerii căsătoriţi au fost aşteptaţi să iasă în balconul palatului regal, însoţiţi de membrii celor două familii. Mii de oameni au umplut piaţa din faţa palatului regal, pentru a asista la momentul istoric în care  tinerii căsătoriţi se vor săruta în acel balcon.


Spectatorii nu au fost dezamăgiţi. William şi Catherine s-au sărutat o dată la 13.27, apoi încă o dată, la 13.29. La 13.31 (15.31 ora României) s-au retras, punând capăt practic părţii publice a nunţii lor.

În cursul după-amiezii a fost programat un prim dineu la Palatul Buckingham, la care au fost invitate circa 900 de persoane. Peste 300 de persoane au fost invitate la un alt dineu, practic o petrecere pentru cei mai tineri participanţi la nuntă, în seara zilei de vineri.

 

Comenteaza