Nu concepem să ne începem ziua fără o ceașcă de cafea aburindă. Dar când e mai bine să o bem – înainte, sau după micul dejun?

Nu concepem să ne începem ziua fără o ceașcă de cafea aburindă. Dar când e mai bine să o bem – înainte, sau după micul dejun?
| Foto: life.ro

Pe cei mai mulți dintre noi, cafeaua de dimineață ne ajută să ne limpezim mintea și să ne încărcăm de energie pentru activitățile de peste zi. Este important să știm, însă, care e momentul optim pentru a o savura.

Un nutriționist spune că studiile recente arată că, deși cafeaua ne ajută să ne trezim după un somn poate nu foarte odihnitor de noapte, ea ne poate totodată afecta nivelul de zahăr din sânge.

“E important să ne menținem glicemia în limite normale pentru a evita apariția unor afecțiuni precum diabetul sau bolile de inimă”, explică Gianluca Mech.

Nutriționistul spune că cel mai bine este să ne bem cafeaua după micul dejun. “Cofeina face ca organismul să elibereze zahăr în sânge. Ceea ce, la rândul său, determină pancreasul să elibereze insulină. Pe stomacul gol, acest lucru pate provoca o scădere bruscă a zahărului din sânge. Iar asta creează pofta de dulce. Dacă beți cafea după micul dejun, echilibrați mult acest proces și evitați apariția problemelor pe termen lung!”, este de părere Gianluca Mech.

Potrivit csid.ro, specialistul ne îndeamnă să renunțăm la zahărul adăugat în cafea.

 „Acesta este probabil cel mai important sfat atunci când vine vorba despre cafea. După ce vă veți obișnui cu cafeaua simplă, fără zahăr, vă veți bucura pe deplin de savoarea și aroma ei. Veți putea face diferența între diferitele soiuri. Mai pe scurt, vă bucurați de gustul cafelei în loc de cel al zahărului”, adaugă Gianluca Mech.

Comenteaza