Miro, câinele detectiv al Jandarmeriei Cluj, aduce acasă medalia de bronz de la Campionatul de Dresaj

Miro, câinele detectiv al Jandarmeriei Cluj, aduce acasă medalia de bronz de la Campionatul de Dresaj
| Foto: Jandarmeria Cluj

Miro, câinele eroic al Jandarmeriei Cluj, a reprezentat cu mândrie județul la Campionatul de Dresaj de la Sibiu, revenind acasă cu o prețioasă medalie de bronz. 

Cu o personalitate blândă și un talent deosebit, Miro este un detectiv canin specializat în identificarea explozivilor, antrenat cu pasiune și dăruire de către jandarmii clujeni.

Această realizare deosebită vine ca o recunoaștere binemeritată a eforturilor depuse atât de Miro, cât și de partenerul său, Iulian, care l-au ghidat și antrenat zilnic pentru a deveni un câine de excepție în domeniul detectării explozivilor.

Campionatul Național de Dresaj al Ministerului Afacerilor Interne, găzduit de Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu, a adunat cele mai bune cupluri chinologice din țară, fiecare demonstrându-și abilitățile în domeniul canin. Miro și Iulian s-au distins în proba dedicată detectării explozivilor, ocupând un onorabil loc al treilea.

Cu un suflet cald și o misiune nobilă, Miro nu este doar un cîine de serviciu, ci și un prieten al copiilor, care au avut șansa să-l cunoască în cadrul evenimentului "Ziua Porților Deschise". Cu medalia de bronz în jurul gâtului, Miro rămâne o figură emblematică a devotamentului și a muncii în echipă.

Echipa Jandarmeriei Cluj este mândră de această realizare notabilă, iar întreaga comunitate îl felicită pe Miro și pe Iulian pentru succesul lor bine meritat. Miro este mai mult decât un câine - el este un simbol al loialității, al curajului și al angajamentului față de siguranța comunității.

Cot alias Miro s-a clasat pe locul III  la Campionatul de Dresaj al câinilor de serviciu al M.A.I. Cot alias Miro, câinele de detectare explozivi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, s-a clasat pe locul III  la Campionatul de Dresaj al câinilor de serviciu din Ministerul Afacerilor Interne, organizat la Centrul Chinologic «Dr. Aurel Greblea» Sibiu.

În cadrul competiției care a avut loc în aceste zile la Sibiu au concurat cele mai bune cupluri chinologice din țară pentru obținerea locurilor fruntașe la probele: Câine universal, Câine pentru detectare explozivi, Câine pentru căutare și salvare persoane și Câine detectare stupefiante.

Ghidat și antrenat zilnic de partenerul său, Iulian, Miro - câinele de detectare explozivi al jandarmilor clujeni, dar și prietenul copiilor care ne-au trecut pragul de «Ziua Porților Deschise»,  s-a întors  acasă cu medalia de bronz.  Felicitări, Miro și Iulian!”, a transmis Jandarmeria Cluj.

Comenteaza