MINI-REPORTAJ. În vizită la lalele GALERIE FOTO

MINI-REPORTAJ. În vizită la lalele GALERIE FOTO
Vremea frumoasă i-a scos pe clujeni din casă, iar atracția principală pentru ziua de duminică a părut să fie Grădina Botanică.

Mii de clujeni, alături de turiști din țară și din străinătate, au aglomerat astăzi aleile din Grădina Botanică. Situată la doar câteva minite de centru, Grădina Botanică este unul din principalele obiective turistice ale Clujului. Soarele care a stălucit încă de la primele ore ale dimineții și cele peste 20 de grade din termometre i-au scos pe clujeni în natură. Coada pentru biletele de intrare se întindea pe câțiva zeci de metri, iar la orele amiezii recordul a ajuns la peste 100 de persoane care stăteau la coadă.

Lalelele au fost principala atracție a vizitatorilor. Simfonia culorilor le-a furat privirea clujenilor, iar curioșii s-au oprit minute întregi să admire și să fotografieze cele peste 120 de specii de lalele.

Copiii au fost cei mai încântați de plimbarea în natură și au fost fericiți că pot să exploreze în voie aleile Grădinii Botanice. Piesa de rezistență pentru cei mici a fost însă o broască țestoasă care viețuiește în lacul din Grădina Japoneză. Țipete și chiote de bucurie se auzeau la fiecare pas.

Clujenii aleg Grădina Botanică în locul parcurilor din oraș pentru că reprezintă o oază de liniște, aer curat și voie bună. "Am venit aici cu familia, cu copiii. Ne-am ales acest traseu astăzi pentru că aici ne putem plimba în voie, iar copiii pot să se alerge liniștiți, fără frica mașinilor", spune una din vizitatoare.

Prețul unui bilet de intrare la Grădina Botanică este de 5 lei, elevii și studenții au reducere 50%, iar studenții Universității Babeș-Bolyai și angajații instituției au intrarea gratuită.

 

Comenteaza