Maraton de muzică pe pietonală ca să-şi ajute prietena din Nepal VIDEO

Maraton de muzică pe pietonală ca să-şi ajute prietena din Nepal VIDEO
Maraton de muzică pe stradă pentru o cauză nobilă: un grup de tineri clujeni şi-au luat chitările şi toba tribală, s-au aşezat pe o pietonală din centrul Clujului şi cântă pentru a-şi ajuta prietena plecată în Nepal în scopuri umanitare.

Doi dintre ei lucrează în sistemul bancar, un al treilea e încă elev. Au venit cu prietenii lor în piaţa Matei Corvin şi cântă de dimineaţă până seara - cel puţin astăzi - ca să-şi ajute prietena plecată tocmai în Nepal. Unul dintre ei şi-a deschis geanta cu care-şi transportă chitara ca să primească astfel obolul trecătorilor care vor să contribuie la cauza tinerilor sau să-i recompenseze pentru efort şi talent. Au scris pe două bucăţi de hârtie şi un mesaj pentru trecători: "banii donaţi de dvs. vor  înveseli copiii din Nepal".

Cătălin e unul dintre tinerii care îi susţin moral pe cei trei artişti pe durata "maratonului" început dimineaţă şi care continua şi la ora 15, când reporterul ziuadecj.ro a trecut prin zonă. "Ajutăm o prietenă plecată în urmă cu trei săptămâni în Nepal, într-o misiune a unei biserici", explică el. "A plecat acolo pe perioadă nedefinită, să ajute comunităţile din Nepal, să le facă evanghelizare. S-a dus mai mult cu fonduri proprii, aşa că ne-am adunat aici ca s-o ajutăm cumva, să cântăm. Toţi banii îi trimitem ei, să îi aibă acolo. Anul trecut prin vară am veni tot aici şi am cântat pentru copiii din Aghireşu, suntem un grup de tineri care mergem în Aghireşu Fabrici unde îi ajutăm pe copii să se poarte altfel decât erau obişnuiţi. Cel mai probabil după ce vine căldura mai mergem şi prin parc să cântăm, cum putem".

Comenteaza